De verwachting was dat het vandaag flink kouder zou worden en in de vroege ochtend leek dat ook te kloppen. Echter toen de zon er even voor ging zitten liep de temperatuur al snel weer op. Gelukkig dit keer niet boven de dertig maar gewoon lekker warm zomerweer met een stevige wind erbij. De wind was gelijk de reden om te gaan wandelen in plaats van te fietsen. Met de hondenkar als zeil achter de fiets vang je wel erg veel wind.

Dinsdag zijn we naar Waren geweest voor een rondvaart. Toen hebben we verder van de stad niet veel gezien. Vandaag gaan we die kant op om ook het oude deel van de stad eens te bekijken. Het is goed wandelweer en onderweg komen we nog door een moerasgebied(je). Om droog aan de overkant te komen is er een lange houten brug gemaakt.

DSCN8834 (Klein)

Het oude deel van Waren is rond de havens gesitueerd. Naast de kades voor de rondvaartboten zijn er enkele jachthavens en een kleine vissershaven. In de stad zelf is het ook gezellig druk. Ook hier valt op dat de huizen allemaal prima zijn onderhouden. Dat geldt ook voor de wegen stoepen en plantsoenen. Ondanks de vele toeristen is er ook opmerkelijk weinig zwerfvuil. Een echte blikvanger voor de stad is de grote kerk. De mooie kerktoren met de zwaan in top is al van ver te zien.

DSCN8849 (Klein)DSCN8851 (Klein)DSCN8857 (Klein)

Op een plein is een warenmarkt ingericht. Naast groente, fruit  en vis is er vooral veel kleding te koop. Voor de lunch komen we uit bij een Aziatisch restaurant waar we voor een paar centen heerlijk gegeten hebben. Van de Peking soep zouden we graag het recept willen hebben. Dit wil je veel vaker eten. Hoe je ook loopt in de oude stad. Je wordt vanzelf weer naar de drukte van de haven en het meer getrokken.

DSCN8840 (Klein)DSCN8852 (Klein)

DSCN8859 (Klein)

Langs de oevers ook staand wand en ik mag er potverdikkie niet vissen. Vanavond nog weer wat opnames gemaakt met de onderwatercamera. Dit keer de camera een poos onbeheerd in het water laten staan. Wij zijn heel tevreden over de beelden. Morgen trekken we verder en gaan we naar Plau am See.

Tot morgen

`wandeling oude stad Waren