Na vier overnachtingen in Waren is het moment gekomen om weer eens een andere plek op te zoeken. Het was een mooie plek om te staan met prima voorzieningen, maar er is vast nog meer te zien in Mecklenburg Vorpommern. De voorraden in de camper beginnen aardig op te raken zodat we vandaag ook nog inkopen moeten doen. We besluiten naar de Lidl in Waren te gaan. Die weten we te vinden en dan hoeven we onderweg niet te zoeken.

Als we klaar zijn met de boodschappen gaan we richting Plau am See waar we op Capingpark Zuruf een plekje hopen te vinden. Als we de verkeerslichten van Waren achter ons hebben gelaten is het vervolgens een prettig ontspannen ritje. Plau am See ligt aan de Plauer See en de camping is gesitueerd aan de oever daarvan. We vinden een plekje op het camperveld onder wat hoge bomen. Gezien de verwachting dat het morgen weer heet wordt een prima plek denken wij. De camping is al duidelijk wat ouder en het oogt allemaal wat rommelig. Het sanitair is overigens wel in goede conditie en schoon.

DSCN8868 - kopie (Klein)

De Plauer See is, met uitzondering van dorpjes en zwemstranden, volledig omringt door bos dat doorloopt tot aan de oever. Het geeft het meer een wat wilde natuurlijke uitstraling. Er zijn hier uiteraard veel toeristen, maar het is allemaal wat soberder als in Waren. Sem is ook nog niet echt blij. De zonneweides en strandjes zijn verboden voor honden. Om met hem naar het water te kunnen moesten we over een “stroperspaadje” tussen de struiken door. Eenmaal in het water vind Sem het al snel goed.

DSCN8872 - kopie (Klein)DSCN8869 - kopie (Klein)DSCN8874 - kopie (Klein)DSCN8870 - kopie (Klein)

Na de lunch gaan we lopend naar Plau. We zijn er met de camper door gekomen en toen leek het maar een kort stukje naar de camping. Te voet blijkt het nog best een behoorlijke wandeling. Plau is een niet al te grote stad met natuurlijk een jachthaven. De Elde stroomt door de stad en om  het verschil in waterstand op te vangen is er een oude sluis. De oude sluis is een toeristische attractie waarbij ook gewezen wordt op het grote niveauverschil. Wij constateren een verval van ongeveer een meter. Naar Nederlandse begrippen niks bijzonders.

DSCN8882 - kopie (Klein)DSCN8885 - kopie (Klein)

In Plau is verder niet zoveel te zien. Het is een oude stad met veel vakwerkhuizen. De straten zijn enorm hobbelig en oneffen omdat ze gemaakt zijn van dikke keien. Naast de sluis zijn het oude raadhuis en de houten kerk wel zo ongeveer de hoogtepunten.

DSCN8892 - kopie (Klein)DSCN8887 - kopie (Klein)DSCN8896 - kopie (Klein)DSCN8893 - kopie (Klein)

Als we zijn uitgekeken in Plau lopen we terug naar de camping. We ontdekken een alternatieve route over een gravel pad dicht langs het water. Twee keer winst want de route is mooier en korter.

DSCN8901 (Klein)DSCN8903 (Klein)

Nog wel een paar leuke opvallende zaken van de camping. Er staan een flink aantal Finse vakantiehuisjes. Ze zijn zo klein dat wij ons afvragen hoe je daar in moet leven. Als er morgen één leeg staat gaan we even kijken. Verder hebben we op het veld gezelschap van een roodborstje. Het beestje is helemaal niet schuw en neemt ons net zo aandachtig op als wij hem. Leuk gezelschap

DSCN8907 (Klein)DSCN8904 (Klein)DSCN8905 (Klein)

Morgen gaan we, als het niet hard gaat waaien, weer op de fiets.

 

Tot morgen