We hadden gisteravond nog een nieuw dier van de dag.

DSCN8981 (Klein)

Later kwam er in het donker ook nog een zwarte poes langs de camper lopen. Daar hebben we geen foto van.

De weersverwachting geeft voor vandaag weer extreem hoge temperaturen aan. Omdat we toch naar een nieuwe plek willen hebben we de wekker op 07:00 uur gezet zodat we nog bij betrekkelijk koel weer kunnen rijden. We rijden dit keer naar Schwerin. Bij deze stad waren we ook in het begin van onze vakantie. Dit keer staan we op een camperplaats in de stad bij de jachthaven en niet een paar kilometer buiten de stad op een camping. Er is nog voldoende ruimte en wij kiezen een plekje waar we een groot deel van de dag schaduw hebben.

DSCN8986 (Klein)

Als we de pootjes hebben uitgedraaid en de stoelen uitgeklapt, doen we even een rondje over het terrein. We komen er achter dat er jammer genoeg geen ruimte is voor een zwemstrandje. Het is één grote jachthaven met veel boten en steigers. Eventueel zouden we kunnen zwemmen vanaf een steiger, maar het water in de jachthaven ziet er niet al te fris uit. Voor Sem vinden we nog wel een plekje bij de boothelling waar hij even natte poten kan halen.

DSCN8985 (Klein)

De middag brengen we door bij de camper met lezen en het volgen van Max Verstappen. Vanmorgen hadden we prima beeld met de schotel. in de middag is dat jammer genoeg minder. Door de wind bewegen er waarschijnlijk takken voor de schotel waardoor het beeld telkens even zwart wordt. Het commentaar komt wel gewoon binnen. We maken de eerste zege van dit seizoen van Max dus wel live mee.

Na het avondeten lopen we een rondje in de omgeving. Het blijkt dat je dan ook nergens bij het meer kan komen. Het is allemaal particulier terrein of terrein van watersportverenigingen. Ons valt op dat het een heel goed jaar voor de kersen is. Overal zie je bomen die volhangen met deze rijpe vruchten.

DSCN8987 (Klein)

Morgen wordt het met 24 graden een stuk koeler. We zijn dan van plan om lopend naar de binnenstad van Schwerin te gaan. Er is volgens ons nog genoeg overgebleven om te gaan bekijken.

Tot morgen