Als we de gordijnen openen blijkt dat de zon de bewolking volledig heeft weggevaagd. Buiten fleurt alles er enorm van op en ook wij krijgen er energie van. Na het ontbijt trekken we er dus ook onmiddellijk op uit.  Eerste doel is Annemiek uit Weert waarvan we gisteravond, via marktplaats, een oud  kruidenkasje hebben gekocht. Na deze tussenstop op naar De Peel.

Ongeveer een jaar of 10 terug hebben we ook in De Peel gewandeld en toen zijn we vertrokken vanaf de Vossenberg. De wandeling hebben we nog uitgetekend op een kaart van het gebied. Vanwege de goede herinnering aan deze wandeling willen we hem vandaag kopiƫren. Jammer genoeg gaat dit plan niet door. Het volgen van de oude route is niet mogelijk. Een groot deel van de route is afgezet in verband met het broedseizoen. Wat overblijft is een wandeling langs de rand van een heel mooi gebied. Echt jammer dat we er niet in mogen. Na ongeveer 5 kilometer keren we om en zoeken we de auto weer op.

DSCN1005 - kopie (Klein)

Op naar het gesloten bezoekerscentrum van de Peel. Van daaruit starten ook verschillende wandelroutes. We kiezen een route van 6 kilometer. Gelukkig loopt deze route nog wel door een fraai stuk Peel

DSCN1023 - kopie (Klein)DSCN1030 - kopie (Klein)

Grote stukken van De Peel zijn erg nat en op sommige plaatsen zijn de paden vervangen door lange bruggen. Deze bruggen zijn gemaakt van acaciahout en moeten 30 jaar bestand zijn tegen weer, wind en toeristen. Het komt niet direct door de regen dat het zo nat is in De Peel. Het grondwaterpeil is sterk verhoogd en men hoopt dat daardoor de vervening weer op gang zal komen. Wel is duidelijk dat de berken niet tegen zoveel water kunnen. Honderden zijn er inmiddels afgestorven.

Rond en in de omgeving van het bezoekerscentrum is een kettingzaag kunstenaar druk geweest. Overal zie je prachtige houten beelden van verschillende dieren.

 DSCN1034 - kopie (Klein)DSCN1036 - kopie (Klein)DSCN1035 - kopie (Klein)DSCN1028 - kopie (Klein)

Later vanavond nog maar eens zoeken naar een bestemming voor morgen. Er is natuur genoeg in de buurt, das dat gaat vast gelukken.

Tot Morgen

De peel vanaf vossenberg 21-20-2020De peel vanaf bezoekerscentrum