Het is alweer zondag en ons weekendje weg vliegt voorbij. We waren vanmorgen al op tijd wakker. Harm had de telefoon meegenomen naar de slaapkaper zonder het geluid uit te zetten. Dat was niet zo handig want het berichtenverkeer kwam deze morgen al vroeg op gang. Sem vindt het allemaal prima, hij staat vrolijk te kwispelen. Het is mooi weer en hij wil er wel weer op uit.

Na het ontbijt zoeken we naar een bestemming voor deze dag. We besluiten te gaan wandelen in de Mariapeel bij Helenaveen. Het is een stukje rijden, maar het is een plek waar we nog niet eerder zijn geweest. Als we aankomen bij het vertrekpunt is het al druk op de parkeerplaats. Het mooie weer zorgt er voor dat veel mensen de natuur opzoeken.

Gewapend met een knooppuntenkaart trekken we het gebied in. De zon in het gezicht is wel lekker, maar de harde oosten wind zorgt voor een scherpe koud. Gelukkig wordt de wind ook regelmatig gebroken door de bomen en dan is het prima wandelweer.

Het veranderen van het landschap door vervening is ook in de Mariapeel doorgedrongen. Ook hier een hoog waterpeil en kansloos afstervende berken. Het hoge water heeft ook voordelen. Er zijn mooie grote vennen ontstaan waarin de blauwe lucht weerspiegeld.

DSCN1037 (Klein)DSCN1049 (Klein)DSCN1042 (Klein)DSCN1043 (Klein)

Na een wandeling van negen kilometer zijn we terug bij de auto. We besluiten dat het wel genoeg is geweest voor vandaag en rijden terug naar ons huisje. We besluiten om eens te kijken  of we achter een muurtje en in de zon buiten kunnen zitten. Een half uurtje gaat het goed tot de wind steeds vaker even om het muurtje heen draait en de warmte telkens meeneemt. Dan maar op de bank.

Ons achtertuintje grenst aan een watergang waar natuurlijk ook eenden zwemmen. Hilma heeft inmiddels met wat oud brood al een paar nieuwe vrienden gemaakt.

DSCN1053 (Klein)

Morgen moeten we om 10:00 uur vertrokken zijn van het park. Waarschijnlijk zoeken we onderweg nog wel een wandelplek op. Veel anders dan wandelen is er ook niet te doen.

wandeling mariapeel 22-03-2020