We hebben er al even naar uit gezien en eindelijk kunnen we nu weer voor een langere periode op pad met de camper. Denemarken valt af, daarom hebben we een alternatief bedacht waarbij wij ook veel verre bestemmingen aandoen.

Gisteren had Hilma avonddienst en was ze pas na half twaalf thuis. Dat weerhield ons er niet van om het begin van de vakantie te vieren met een fles heerlijke wijn. Uiteindelijk was de klok al even door twee uur voor we vannacht de ogen sloten. Gevolg daarvan was dat we niet direct bij de eerste kriek van de dag naast ons bed stonden. Toen we de uitgang van het bed eindelijk hadden gevonden zat er eerlijk gezegd ook nog niet veel vaart in. Uiteindelijk was het kwart voor elf toen wij uit Hasselt vertrokken.

Het uiteindelijke doel van de reis was camping ‘t Plathuis in Bourtange. Maar omdat we toch al naar het oosten reden besloten we ook nog even te kijken hoe het sinds de Russische bezetting in “De Krim” gaat. Met eigen ogen hebben we kunnen waarnemen dat de rust er is weergekeerd en de tanks en militairen uit de straten zijn verdwenen. Het ziet er gemoedelijk uit

DSCN1284 (Klein)

Gerust gesteld hebben we onze tocht naar Bourtange hervat. We kwamen rond één uur aan. De camping was al aardig vol, maar er was nog wel een plekje voor onze camper. Na het parkeren even snel een lunch en dan op naar de vesting. Drie jaar terug waren we er nog met Bertie en Volkert en er is in de tussentijd niet veel veranderd. Het verschil is dat een aantal bruggen worden vervangen en de tafeltjes op de terrassen wat verder uit elkaar staan. Maakt niet uit want het blijft heerlijk om even door de straatjes en over de wallen te wandelen. Ook de lelies en de vele vissen in de gracht trekken de aandacht.

DSCN1294 (Klein)DSCN1303 (Klein)DSCN1288 (Klein)

Drie jaar geleden hebben we ook de wespen onder de grond bij de molen gezien. De kolonie is er nog steeds en bijna in elke naad van het straatwerk vind je wel  holletjes waar ze bij mooi weer veel gebruik van maken

DSCN1300 (Klein)

Op de terrassen is er veel minder te merken van de coronamaatregelen dan twee weken terug in Ootmarsum. Geen opvallende toezichthouders en nerveuze bediening. Bijna weer pre-corona-achtig. De openbare toiletten zijn ook nog steeds open. Je mag er zonder probleem met al je huisgenoten op een rij op de balk zitten. Schept vast een band Glimlach. Natuurlijk hoort er in de vakantie ook een lekkere Grimbergen bij. Het is maar een klein stukje lopen terug naar de camper.

DSCN1290 (Klein)DSCN1305 (Klein)

Momenteel hebben we al twee uurtjes regen en onweer. We wachten wel even af wat het weer morgen doet en passen de plannen daar op aan.

Beste mor weer.