Allebei slecht geslapen vannacht. Normaal is regen op de camper geen probleem. Het getik van het water op het dak is eerder rustgevend dan storend. Nu stonden we onder grote loofbomen en werd de beleving heel anders. Telkens bij een windvlaag lieten de bomen een hele plenswater water van de bladeren in één keer op de camper neerdalen. Dat geeft dus wel een rotherrie en is verre van rustgevend.

We waren dan ook voor ons doen al vroeg onder de dekbedden uit gekropen om aan de nieuwe dag te beginnen. We hadden dit keer een flinke reis op het programma staan met als einddoel Lauwersoog. Nu de grenzen weer open zijn, gaan we echter niet volgens de kortste route maar doen we eerst nog wat buitenlandse locaties aan.

Onze eerste stop was bij Napels. Omdat we Italië nog wel wat corona verdacht vinden, zijn we enkel in het westelijke stadsdeel geweest. Vervolgens reden we de camper naar Spitsbergen. Daar aangekomen bleek duidelijk het effect van de opwarming van de aarde. Geen ijs, geen sneeuw en geen ijsberen. Ook het plaatsnaambordje was er niet Waarschijnlijk weggespoeld. Lichtelijk teleurgesteld reden we door naar Denemarken. Hoewel afgesloten hebben we via landweggetjes ons doel wel gehaald. Vanaf Denemarken zijn we nog even naar Polen gereden. Door de vele wegwerkzaamheden zijn we daar maar kort gebleven.

DSCN1308 (Klein)DSCN1310 (Klein)Polen (Klein)

Natuurlijk hebben we ook een heel stuk door Groningen gereden en eigenlijk vonden we dat maar saai. Het landschap is verre van uitdagend of afwisselend. Een groot deel van de tijd reden we binnendoor van gehucht naar gehucht en alles wat je om je heen zag was plat groen. Weilanden en akkers met graan of aardappelen. Hier een daar een gaswinplaats voor aardgas zorgt voor enige afwisseling. Daar hebben we er trouwens wel meer van gezien dan van scheuren in stenen gebouwen. Gelukkig is het Lauwersmeer en de natuur daar omheen wel de moeite waard.

Tegen half één kwamen we aan in Lauwersoog. Ons eerste doel was de camperstaplaats “Lauwersmeerplezier”. Daar aangekomen waren alle mooie plekken al bezet en de drie open plekken op een betonvloer en zonder uitzicht zagen wij niet zitten. Ons alternatief was camping “Beleef Lauwersoog” en daar hebben we wel een mooie plek gevonden.

Tijdens de ochtend had het de hele reis geregend, maar in de middag is het droog en de lucht wordt steeds helderder. We lopen eerst richting  Lauwersoog en langs de kades van de visserijhaven. Er liggen nog opvallend veel boten aan de ree. Mogelijk varen die later vandaag nog uit. Ook checken we de vaartijden van de veerpont naar Schiermonnikoog. Als het weer goed blijft willen we daar morgen naar toe. Op de terugweg stoppen we even bij de sluis tussen het Lauwersmeer en de Waddenzee. Er wordt een boot van de kustwacht geschut en die past maar net in de sluis. Slechts een centimeter of twintig blijft er over aan beide kanten. Knap hoe ze hem zo precies op de juiste koers houden.

DSCN1312 (Klein)DSCN1315 (Klein)DSCN1328 (Klein)DSCN1329 (Klein)

Later lopen we nog een route door het gebied aan de rand van het Lauwersmeer.  veel smalle paadjes en weinig andere mensen. Best leuk wandelen.

DSCN1339 (Klein)DSCN1346 (Klein)DSCN1341 (Klein)

Beste mor weer