We hebben heerlijk geslapen vannacht. Zelfs Sem was rustig vanmorgen zodat wij lekker konden uitslapen. Onze wereldreis gaat verder vandaag. Ons einddoel is mini camping Rozentuin in Grote Keten. Volgens TomTom een ritje van 138 kilometer. Wij maken de reis langer door tussendoor ook nog even Zurich aan te doen.

DSCN1412 (Klein)

De reis verloopt verder voorspoedig. Eerst dwars door Friesland richting afsluitdijk. Het Friese landschap is niet geweldig, maar in ieder geval veel beter dan het Groningse. Als we Leeuwarden achter ons gelaten hebben zien we in een weiland naast te weg een ree door het lange gras rennen. Hij rent parallel aan ons en wij kunnen lang van het schouwspel genieten. Op de afsluitdijk lopen we wat vertraging op door open bruggen en wegwerkzaamheden. De rijbanen zijn soms erg smal waardoor je goed moet blijven richten met de camper. Tegen kwart voor één arriveren we bij de Rozentuin. Alle plekken blijken bezet of gereserveerd te zijn. Er zijn nog wel twee noodplekken beschikbaar. Die zijn echter zo armetierig dat wij er voor kiezen om even verder te rijden. We komen uiteindelijk uit bij camping De Lepelaar in Sint-Maartenszee. Een echte duincamping en voor het eerst gebruiken we de levelers op de camper een beetje waterpas te krijgen. Leuk detail op de camping zijn de rij vuurzwepen die bij het toiletgebouw staan te wachten op een eventuele duinbrand.

DSCN1418 (Klein)DSCN1417 (Klein)

Na een snelle lunch lopen we door de brede duinenrij richting het strand. De duinen zijn hier geweldig mooi. In de dellen zijn hier een daar duinmeertjes ontstaan die zorgen voor een mooie afwisseling. Ook groeien er prachtige bloemen en de grote grazers zijn al bijna overal in de Nederlandse natuur te vinden.

DSCN1426 (Klein)DSCN1414 (Klein)DSCN1423 (Klein)DSCN1421 (Klein)

Op het strand is het gezellig druk maar niet overvol. We lopen langs de vloedlijn naar Petten. Sem ontmoet een leuke speelmakker die ook erg gek op zwemmen is. Als die er na een poosje met zijn tennisbal vandoor gaat blijft hij wel even sip achter.

DSCN1432 (Klein)DSCN1433 (Klein)

Wat we morgen gaan doen weten we nog niet. Morgenvroeg kijken we uit het raam wat het weer doet een dan vinden we wel wat.

Tot morgen