Heerlijk uitgeslapen. Er tikt nog wat regen op het dak van de camper. Als we buiten komen blijkt het allemaal erg mee te vallen en blijft er een lichte miezerregen over. Op deze camping is echt al het sanitair weer open en daar maken we dan ook dankbaar gebruik van. We halen bij de Spar wat verse broodjes voor het ontbijt. De camping is zo lang gerekt dat de Spar voor ons veel dichterbij is dan de kampwinkel.

Met de broodjes achter de kiezen vertrekken we naar het strand. Sem weet onderweg zowaar een veldmuisje te verrassen en wil graag van ons waardering voor zijn kwaliteiten als jager. Na duizenden pogingen hebben we meer waardering voor zijn doorzettingsvermogen dan voor zijn jacht kwaliteiten.

Op het strand blijkt dat de wind gedurende de nacht 180 graden is gedraaid van noord naar zuid. Hij is ook wat krachtiger waardoor er mooie golven met witte schuimkoppen naar het strand rollen. Sem kijkt hoopvol naar het schuimrandje dat aan de vloedlijn is ontstaan. Het is echter te weinig om over het strand wegwaaiende vlokken te veroorzaken. Niks aan te doen. Gelukkig zijn er voldoende meeuwen om achteraan te jagen.

DSCN1445 (Klein)DSCN1439 (Klein)DSCN1440 (Klein)

Wij zijn ondertussen over het strand onderweg naar Callantsoog. Het is inmiddels droog en met de wind in de rug is het lekker wandelen over het nog vrij lege strand. Sem is inmiddels zo gek op de horeca dat hij bij het eerste, nog gesloten, strandpaviljoen dat wij tegenkomen al boven aan de trap staat. We moeten hem echt overreden om weer naar beneden te gaan. De teleurstelling druipt er af. Inmiddels hebben wij eigenlijk ook wel zin in een kop koffie en bij het volgende paviljoen krijgt Sem toch zijn zin en wij onze koffie.

DSCN1437 (Klein)

Aangekomen on Callantsoog blijkt het daar in het centrum een stuk gezelliger dan gisteren in het centrum van Petten. Het is er lekker druk, de terrassen zijn goed bezet en er zijn veel leuke winkeltjes. Na het rondje door het centrum en een portie kibbeling lopen we over het strand weer terug naar de camper. De zon is inmiddels gaan schijnen en het is er nu dan ook veel drukker.

DSCN1450 (Klein)DSCN1447 (Klein)

Morgen vertrekken we naar Noordwijkerhout.

Tot morgen