Gisteravond stond er een koud windje op de camping waardoor we al relatief vroeg de warmte van de camper opzochten. Vanmorgen werden we wakker van de warmte die werd veroorzaakt door de zon die heerlijk stond te schijnen aan een strak blauwe lucht. Heerlijk buiten ontbijten en dan op weg. We gaan vandaag wandelen over de Brouwersdam. Heen langs het Grevelingenmeer, terug langs de Noordzee. De eerste kilometers is het even zoeken. Er zijn geen of nauwelijks wandelpaden. Blijkbaar is er bij de aanleg van de infrastructuur geen rekening met wandelaars gehouden. Via stroperspaadjes en over dijken vinden we onze weg naar het zuiden.

Er is van alles te ontdekken. ook hier weer erg veel bloemen. Vooral de hoge distels bloeien erg mooi. Sem vind een veer en is er zo blij mee dat hij hem kilometers in zijn bek blijft dragen.

DSCN1500 (Klein)DSCN1501 (Klein)

Iets wat we nog nooit eerder zijn tegengekomen in Nederland zijn meeuwen met jongen. We zien nu diverse kuiken op het meer

DSCN1521 (Klein)DSCN1520 (Klein)

We komen ook langs een heus station “Middenplaat haven”  Gezien de kleur van de rails zal het er wel nooit echt druk worden

DSCN1526 (Klein)DSCN1525 (Klein)

Het Grevelingen meer en een foto hoe helder het water is. Zonder problemen kijk je tot op de bodem. Zo wordt duidelijk waarom dit meer geliefd is bij duikers.

DSCN1510 (Klein)DSCN1508 (Klein)

DSCN1528 (Klein) Mosselbanken bij ons keerpunt

Halverwege komen we langs “Port Zelande” een jachthaven en bungalowpark van Center Parcs. We besluiten er eens rond te kijken. Het is een enorme oppervlakte. De jachthaven, de appartementen en de bungalows zien er prima onderhouden uit. Op het plein bij het zwembad, de winkels en de horeca is een groot terras ingericht. mooie gelegenheid voor een lunch. Het park is zo groot dat het even zoeken is naar de uitgang. Uiteindelijk vinden we het spoor naar het zuiden weer.

De Garmin geeft al bijna 10 kilometer aan, voor we een tunnel vinden die ons onder de provinciale weg door naar de Noordzee kant van de dam brengt. Aan de kant van het Grevelingenmeer was minder menselijke activiteit op de dam, maar was er meer te zien op het kraakheldere water van het meer. Aan de Noordzee kant van de dam is het net andersom. Veel mensen en weinig te zien op het water. Opvallend veel mensen hebben hun camper of auto aan de rand van de toeristische weg geparkeerd en doen aan dagrecreatie op het asfalt. Het is hun keuze. Er is ook een mooi stuk strand langs de dam. Daar zouden wij voor hebben gekozen.

Rond half vier zijn we terug op de camping en is het tijd voor een koud biertje. Wel verdiend na 16 kilometer lopen vinden wij. Gezien de drukte in Zeeland besluiten we op zoek te gaan naar een camping in zeeland. Onze voorkeur gaat uit naar een plek aan zee in de buurt van Koudekerke. Dat blijkt niet mee te vallen. Na een stuk of zes keer “nee sorry helemaal vol” vinden we uiteindelijk een plekje op camping “De Bokkensprong” bij Vrouwenpolder. Ziet er op internet prima uit dus we hebben er zin in. 

Tot morgen.

PS: Er zijn wat problemen met de Weblog. Voor ons is niet duidelijk wat er aan de hand is, maar soms is de weblog niet te bereiken. Iets met de server. Jeroen, onze beheerder, is ook een weekje met vakantie maar zal er bij terugkomst naar kijken. Mogelijk verschijnen hierdoor enkele bijdrages pas later op de weblog. Excuses daarvoor.

 wandelen op de Brouwersdam