Gisteravond, toen de hitte wat was afgenomen, zijn we nog even naar het gebied met kreken vlak bij Veere gefietst. Het is een mooie omgeving om een stukje te wandelen en Sem kon lekker zwemmen. De kreken waren dieper dan hij gedacht had en bij de eerste tewaterlating ging hij dan ook kopje onder.

DSCN1631 (Klein)DSCN1634 (Klein)DSCN1630 (Klein)DSCN1633 (Klein)

Vandaag waren we al om zeven uur uit de veren. De zon scheen ongenadig op de camper en binnen werd het inmiddels bloed heet. Om acht uur waren we gereed met douchen, eten en inpakken en vertrokken we richting het Brabantse Bladel. Een plaats aan de rand van De Kempen. In totaal een rit van 161 km volgens TomTom. Een groot deel van de rit ging door België. We kwamen ook langs Antwerpen. Gelukkig waren daar vandaag niet te gebruikelijke files. Door al die voorspoed waren hadden we tijd genoeg om snel nog even naar Egypte  te rijden. Daar was het momenteel net zo warm als in Nederland. Het viel ons wel wat tegen. Geen piramide gezien. Enkel een paar boerderijen.

DSCN1638 (2) (Klein)

Uiteindelijk waren we toch nog om 10 uur bij Camping De Hooiberg. Een kleine familie camping bij een boerderij. Bij de boerderij hoort ook een boerderijwinkel waar ze hun eigen producten en andere streekproducten verkopen. De kaas van de boerderij is dit jaar ( niet voor het eerst) de beste boerderijkaas van Nederland.

DSCN1642 (Klein)DSCN1641 (Klein)

In Zeeland was het al erg warm. In Brabant is het nog een paar graden warmer. Geen weer om vandaag veel te ondernemen. Na de middag lopen we de twee kilometer naar het centrum van Bladel. Het doel is de plaatselijke VVV. Na een kilometer loopt het zweet in straaltjes over onze rug. Gelukkig konden we snel een geschikte fiets- en wandelkaart van De Kempen vinden. Een flinke milkshake zorgde voor enige verkoeling voor we de terugtocht aanvaarden. De rest van de dag blijven we op de camping. Vanmiddag voor de warmte vanavond vanwege het aanstormende onweer.

Morgen trekken we De Kempen in.

Houdoe.