In de vroege ochtend, als we nog heerlijk liggen te suffen in ons bed, valt er nog wat regen op de camper. Tegen de tijd dat wij onze hoofden naar buiten steken, zijn de buien verdwenen. De lucht is niet strak blauw, maar voor het grootste deel van de dag weet de zon de wolken te ontwijken en is het heerlijk zonnig. De temperatuur is gedaald naar een aangename 21 graden. Voor ons perfect weer om de fiets te pakken.

Vandaag willen we naar het midden in De Kempen liggende Postel fietsen. Het is een mooie tocht over prima fietspaden en door mooie bossen. Vooral het stukje met groene bomen en rode beuken was heel mooi.

DSCN1667 (Klein)DSCN1668 (Klein)DSCN1660 (Klein)DSCN1664 (Klein)

Bij de grens komen we langs een nagebouwde grensovergang zoals die tijdens de eerste wereldoorlog in gebruik waren. Om het neutrale Nederland af te sluiten van het oorlogsgebied was er langs de hele grens een afscheiding geplaatst. Deze bestond uit drie hekwerken. De buitenste twee van prikkeldraad. De binnenste van glad draad, maar daar stond stroom op. Vluchtelingen en smokkelaars probeerden toch door deze barrière te komen met behulp van een uitklapbaar raamwerk waar een rubberen fietsband omheen was aangebracht. Hiermee kon een gat van 70 bij 30 cm worden gemaakt in het onder stroom staande hekwerk. Dat ging ook vaak fout en ca. 800 mensen zijn bij de poging omgekomen.

 DSCN1676 (Klein)DSCN1678 (Klein)

Aangekomen bij de abdij van Postel blijkt het daar vrij druk met bezoekers. De abdij is grotendeels vakkundig gerenoveerd en staat er goed bij. De monniken van deze abdij maakten natuurlijk bier, maar daarnaast waren ze ook gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden. Er is nu ook nog een indrukwekkend grote kruidentuin waar netjes op bordjes is aangegeven welke kwaal er me bestreden kan worden. Natuurlijk is er nu ook nog een winkeltje waar je zowel bier als zalfjes, drankjes en tincturen kan kopen.

DSCN1687 (Klein)DSCN1693 (Klein)DSCN1691 (Klein)[4]DSCN1689 (Klein)

Quarantaine kennen we recentelijk van de corona crisis. Er is echter niets nieuws onder de zon. Bij de abdij treffen we “Het Pesthuisje”. Hierin werden mensen met een besmettelijke ziekte (meestal de pest) in quarantaine gehouden

DSCN1696 (Klein)DSCN1697 (Klein)

Naast de abdij is een weide waar een zestal damherten liggen te genieten van de zon.

DSCN1711 (Klein)

We kopen nog een paar biertjes en een heeeel gezond kruidendrankje en stappen vervolgens weer op de fiets voor de terugtocht naar Bladel. Onderweg komen we langs het Neerven. Een groot ven met een eiland in de midden. Het ven is van de hengelsportvereniging en er is ook genoeg leven in het water zichtbaar. We lopen om het ven en schatten dat dit toch al snel 1,5 kilometer is. Wel heel mooi.

DSCN1716 (Klein)DSCN1720 (Klein)

Het is nog redelijk vroeg dus we besluiten nog even Egypte aan te doen met de fiets. Blijkt dat er toch wel een piramide staat tussen de boerderijen. Jammer genoeg was het wat in verval en geen foto waart Glimlach

DSCN1722 (Klein)

Leuk om te vermelden dat “De Flintstones” ook bij ons op de camping staan. Inmiddels hebben ze wel een auto met een echte motor.

DSCN1723 (Klein)

Morgen reizen we door naar Well boven in Limburg.

Houdoe

fietsen naar Postel