De bakker is laat vandaag. Op camping de Hooiberg komt iedere morgen rond negen uur de bakker met een bestelautootje vol vers brood, koeken en gebak het veld oprijden. Met zijn getoeter attendeert hij iedereen op zijn aanwezigheid en de service wordt door veel kampeerders gewaardeerd. Maar vandaag, nu wij door willen reizen naar Limburg is hij laat. Uiteindelijk is hij nog wel vroeg genoeg om te voorkomen dat wij met een lege maag  moeten vertrekken. Nog even wat extra kaas en bier halen in de boerderijwinkel en op naar Well in noord Limburg.

Ondanks de vele verkeersdrempels verloopt de reis voorspoedig. Zo voorspoedig dat er nog tijd is voor een ommetje via America. Zoals al vaker gebeurt is tijdens onze ommetjes is het ook deze keer niet heel bijzonder. Niks land van de onbeperkte mogelijkheden, niks groot, groter, grootst. Geen verkiezingsposter van Trump te bekennen. Eigenlijk zou wat wij hebben gezien van America net zo goed een dorp in Limburg kunnen zijn.

DSCN1729 (Klein)

Net na 12 uur bereiken we onze bestemming. Mini camping “Halve Maan” in Well. We parkeren de camper en lopen het terrein op, op zoek naar de receptie. Het terrein maakt een rommelige indruk en enige verwijzing naar een receptie kunnen we niet vinden. We vragen het aan een kampeerder die met zijn afwas bezig is. Hij vertelt dat hij al een dag op de camping verblijft, de receptie ook niet gevonden heeft en ook nog steeds niemand heeft gesproken. Wij besluiten maar eens op zoek te gaan naar een andere camping. Het zoeken duurt niet lang. Aan de overkant van de straat is mini camping “De Beukenhof”. Daar is wel een attente beheerder en een mooi veld om te overnachten. Hier hoeven we niet lang over te denken. Zeker niet als de beheerder ook nog aanbied om ons een kop koffie te brengen. Kijk dat is nog een service.

Na de lunch lopen we naar het ‘Nationaal Park Maasduinen’ waar we van plan zijn om rond het Reindersmeer te lopen. Onderweg ernaar toe omen we langs een weiland met twee voor Nederland vreemde runderen. Het zijn koeien met wat kortere poten, mager en een bult op de rug ter hoogte van de schouder. Het doet ons denken aan de runderen die je op tv ziet in documentaires over Afrika.

DSCN1732 (Klein)DSCN1735 (Klein)

Het Reindersmeer blijkt een goede keuze. Het is er prachtig. Het meer zelf heeft langs de oever een strook van ca. 5 meter waar het redelijk ondiep is. Daarna wordt het ook direct heel diep. Het meer is ongerept en er zijn ook geen bootjes of zwemmers te bekennen. Het gebied rond het meer heet met recht MaasDUINEN. Het mulle pad rond het meer gaat op en neer en doet soms denken aan de Meeuwenduinen bij Westenschouwen. De extra inspanning die nodig is wordt door de omgeving echter rijkelijk beloond. Hieronder een foto impressie.

 DSCN1767 (Klein)DSCN1743 (Klein)DSCN1747 (Klein)DSCN1762 (Klein)DSCN1742 (Klein)DSCN1776 (Klein)DSCN1758 (Klein)DSCN1756 (Klein)20200629_154603 (Klein)

Voor morgen is plan A fietsen. Als het echter te hard waait gaan we over op plan B wandelen. Eigenlijk maakt het niets uit. Er is hier nog veel te zien.

Houdoe

wandeling rond Reindersmeer