Vandaag geen vrolijke zon en blauwe lucht,maar harde wind en grijze wolken boven de Axel See. In de nacht is de wind opgestoken en tegen half zeven ging de luifel zo tekeer dat we hem in ons nachtgoed hebben ingedraaid voordat er schade kon ontstaan. Kromme pootjes onder de camper is voorlopig wel genoeg. We laten ons door het slechte weer niet ontmoedigen en na een stevig ontbijt gaan we op pad. Dit keer wel in regenjas tegen de af en toe vallende lichte regen. Ons doel is om een stuk langs de rivier de Wezer te lopen. Om er te komen gaan we eerst richting Herstelle waar een grote brug over de rivier is. Van afstand bezien is Herstelle een mooi dorpje met een statig kasteel. Vanaf de brug hebben we wat foto’s genomen. We komen er niet want wij willen de andere kant op richting Beverungen.

DSC00311 (Klein)DSC00303 (Klein)

Het is een mooie wandeling zo langs de oevers van de snel stromende rivier die zich door het dal slingerend een weg vind richting zee. Vooraf hadden we ook schepen verwacht. Die bleken er vandaag niet te zijn. Zelfs de rondvaartboot die normaal vanuit Beverungen vertrekt was nergens te bekennen. Misschien was de waterstand wel wat te laag of de stroming te snel.

DSC00319 (Klein)DSC00317 (Klein)DSC00338 (Klein)DSC00313 (Klein)DSC00318 (Klein)

Onderweg valt ons op dat hier de hellingen mooi groen zijn. Geen kavels met dode naaldbomen en nergens bergen met gezaagd hout. Wel weer veel fruitbomen langs de paden. Dit keer ook heerlijke pruimen. Laten we daar in Nederland ook maar snel mee beginnen. Vlak voor we bij Beverungen zijn passeren we het riviertje Bever die iets verderop uitkomt op de Wezer. Is gelijk de naam van de stad verklaard.

DSC00321 (Klein)

In Beverungen gaan we op zoek naar een broodje en een kop koffie. Dat valt nog best tegen. Bijna alle horeca is gesloten. Steeds duidelijker wordt het ons dat het vakantieseizoen in deze regio voorbij is. Gelukkig vinden we een Duitse “Bakker Bart” die heerlijke belegde broodjes verkoopt. Ook in Beverungen veel goed onderhouden vakwerkhuizen. Op een gevel ook een mooie muurschildering. Jammer dat de ondergrond begint te bladderen.

DSC00326 (Klein)DSC00333 (Klein)DSC00329 (Klein)DSC00340 (Klein)

Bij Beverungen steken we de Wezer weer over voor een terugtocht lang de andere over. Bij het begin van de brug staat een standbeeld van de heilige Johannes von Nepomuk. De brave Johannes is onder andere de beschermheilige van bruggen, schepen, vlotten en tegen watergevaren. Deze brug gaat vast niet snel stuk. Johannes wel. Die werd maar 45 jaar oud Glimlach .

DSC00334 (Klein)

Morgen trekken we door naar De Harz.

Bis morgen.

 

Wandeling langs de oevers van de Wezer