De lucht boven Ootmarsum blijkt grijs te zijn als we deze morgen het hoofd buiten de deur steken. Het is droog en nog behoorlijk koud buiten. Eerst maar eens een dik vest aan voor we Sem uitlaten. De broodjesservice op de camping functioneert prima. De bestelling ligt al netjes op ons te wachten.

Na douchen en ontbijt zetten we de fietsen en Sems kar klaar voor vertrek. We hebben een traject gekozen langs de fietsknooppunten waarbij ons doel het Dal van de Mosbeek is. Daar willen we vervolgens wandelend rondkijken om vervolgens weer op de fiets terug naar de camping te rijden.

Het is een mooie rit richting het Dal van de Mosbeek. De zon slaagt er steeds vaker in om de grijze wolken te doorbreken en daar wordt de hele wereld wat vrolijker van. We zien erg veel buizerds tijdens het fietsen. Ze rusten uit op paaltjes langs een weiland of zweven, op zoek naar prooi,  majestueus rondjes boven het glooiende landschap. Het zelfde glooiende landschap zorgt er voor dat wij regelmatig stevig moeten trappen om een helling te bedwingen.

Aangekomen bij de Mosbeek kiezen wij voor de met gele pijlen aangegeven wandelroute. Het eerste deel loopt parallel aan de beek. Later verlaten we de beek en lopen we door bossen en langs heidevelden.

DSC00870 (Klein)DSC00871 (Klein)DSC00886 (Klein)DSC00889 (Klein)DSC00890 (Klein)

We hebben al eerder de vele paddenstoelen vermeld die we tegenkomen in de bossen. Hieronder nog een aantal exemplaren. Vooral de goudkleurigen, die hebben we nog nooit eerder gezien.

DSC00896 (Klein)DSC00883 (Klein)DSC00873 (Klein)

Dat klootschieten een in Twente veel beoefende sport is wordt wel duidelijk door de vele speciale klootschietbanen in de bossen. Vandaag treffen we er één waar dit keer eens geen herdenkingssteen voor een overleden terreinbeheerder staat. Degene die verantwoordelijk is voor deze gladde baan leeft blijkbaar nog.

DSC00878 (Klein)

Als we terug zijn bij de camper en onze spullen aan het opruimen zijn komt een roodborstje eens van dichtbij bekijken wat we aan het doen zijn.

DSC00897 (Klein)

Morgen waarschijnlijk hetzelfde scenario maar dan richting Spingendal.

Tot morgen

 

Fietsen en wandelen dal van de Mosbeek