Vandaag voor het eerst een correcte titel boven het stukje. De camping heet niet “De Kuierberg” maar gewoon enkel “Kuiperberg”.

Het is vandaag al weer de laatste dag om er op uit te trekken in het Twentse land. De zon weet ook deze morgen de wolken al regelmatig te doorbreken en het belooft een mooie dag te worden. We kiezen weer voor dezelfde combinatie als gisteren, Eerst op de fiets, dan wandelen en vervolgens weer op te fiets terug naar de camper. Ons doel is vandaag het Springendal. Op de fiets gaan we naar de parkeerplaats bij de brandtoren. Vanaf daar vertrekken veel rondwandelingen We lopen vandaag zo’n 12 kilometer verdeeld over twee routes en fietsen in totaal ongeveer 17 kilometer. De natuur blijft een ontdekkingstocht, Vandaag, het is er de tijd van het jaar voor weer veel mooi gevormde paddenstoelen gezien. Variatie zat op dat gebied.

DSC00902 (Klein)DSC00914 (Klein)

We beginnen langzamerhand echt een liefde voor Twente te ontwikkelen. Liefde voor de no nonsens bevolking en voor de gemoedelijke sfeer. Liefde voor de bossen en de heidevelden met de grazende schaapskudde. Liefde voor de akkers met gewassen en de weides waarin nog gewoon de koeien en paarden lopen te grazen. Liefde voor de handgemaakte eiken hekken die weides en paden afsluiten. Liefde voor de vele beken en beekjes met hun watermolens, Liefde voor de kleine goed onderhouden kapelletjes die je overal langs de weg zit staan. Liefde voor …. tja .. gewoon heel Twente dus.

DSC00898 (Klein)DSC00923 (Klein)DSC00921 (Klein)DSC00915 (Klein)DSC00900 (Klein)DSC00907 (Klein)DSC00910 (Klein)DSC00916 (Klein)DSC00918 (Klein)

DSC00919 (Klein)

Morgen gaan we weer terug naar Hasselt, maar één ding weten we zeker. Naar Twente komen we zeker nog terug.

fietsen en wandelen Springendal