Het is alweer de laatste dag van ons weekendje Drenthe. Het heeft vannacht flink gevroren, maar omdat er geen wind is voelt het niet koud. We moeten het chalet om 10:00 uur verlaten hebben dus het is even doorwerken om alle spullen op tijd in de auto te krijgen. Direct naar huis rijden betekend wel een heel vroeg einde aan ons uitje. Enkele dagen terug werd in de mail van campingnavigator camping  “De lente van Drenthe”  in Gasselte aanbevolen. Lekker dicht bij en wij besluiten er een kijkje te nemen voor een eventueel bezoek met de camper later dit jaar.

Aangekomen bij de camping blijkt het een heel groot terrein te zijn. We hebben er een groot gedeelte van gezien waarop vooral bungalows en chalets staan. De camperplaatsen en velden voor tenten en caravans hebben we niet gevonden. Er was wel een plattegrond maar die was zo aangevroren dat we de kaart niet konden zien. In de aanbeveling van campingnavigator was ook sprake van een tweetal meren met strand in de nabijheid van de camping. We besluiten hier naar op zoek te gaan.

Al snel komen we op een grote parkeerplaats en zien we het meer liggen. Het is een stuk groter dan je daar zou verwachten en er zijn prachtige zandstranden. Er is horeca aanwezig en er zijn prachtige hoge waterglijbanen. Het lijkt een heerlijke plek om bij warm weer en na het coronatijdperk een dagje door te brengen. Bij de parkeerplaats starten ook een aantal bewegwijzerde wandelroutes. Wij kiezen willekeurig voor de witte route. Geen slechte keuze want we komen door een mooi stuk bos en ook een deel langs het meer. Vooral het zonlicht dat door de bomen schijnt zorgt voor een sprookjesachtige sfeer.

DSC01226 (Klein)DSC01228 (Klein)DSC01215 (Klein)DSC01241 (Klein)DSC01250 (Klein)DSC01246 (Klein)DSC01232 (Klein)

Na de wandeling rijden we weer terug naar Hasselt en komt er een einde aan de Drentse trip. Morgen gaat de wekker weer vroeg en moeten we weer aan het werk.

Tot later.