Als we deze morgen ons hoofd buiten de deur van de camper steken valt er een lichte druilerige regen uit de lucht. Dat is niet wat de  Jan Pelleboeren van deze tijd voorspeld hadden. Balen natuurlijk, maar we besluiten toch onze fietstocht maar voor te bereiden. We hebben zelf een knooppuntenroute samengesteld die ons langs veel steden, dorpen, rivieren, kanalen en meren zal brengen. Op het lijstje steden en dorpen staan Ankeveen, ‘s Gravenland, Hilversum, Oud Loosdrecht, Loenen aan de Vecht, Vreeland, Nederhorst den Berg, Nigtevecht en Hinderdam. Op het waterlijstje staan o.a. De Siegel en Dijkpolderplas, De Ankeveensche plassen, Loosdrechtseplassen, Vuntus, Loendeveenseplas, Waterleidingsplas, Wijde blik, De Nis, de Vecht en nog vele andere kanalen en watergangen.

Het is een prachtige tocht geworden vandaag. Het weer knapte snel op en het grootste deel van de tocht werden we vergezeld door een heerlijk zonnetje. We hebben zoveel gezien vandaag dat we echt niet meer weten waar iedere foto is gemaakt. Prachtige natuur, mooie meren, leuke oude steden, en verrassende ontmoetingen met wild. Hieronder een collage van al dat fraais:

DSC02074 (Klein)DSC02088 (Klein)DSC02089 (Klein)DSC02082 (Klein)DSC02101 (Klein)DSC02093 (Klein)DSC02096 (Klein)DSC02098 (Klein)DSC02081 (Klein)DSC02078 (Klein)

Na het avondeten zijn we nog even met Sem naar het Fort Uitermeer gelopen. Dit fort ligt op een dikke kilometer van de camperplaats. In vroeger tijden maakte hij deel uit van de nieuwe Hollandse waterlinie. Onderweg er naar toe nog een ontmoeting met een zilverreiger.

DSC02106 (Klein)DSC02108 (Klein)DSC02102 (Klein)

Morgen naar de kust. Sint Maartenszee is het doel. Kijken of er een plekje vrij is.

Tot morgen

Fietstocht oa Loosdrechtse en ankeveenseplassen