Eerst nog even terug naar gisteravond. In de wei achter de camper loopt tussen de koeien en kalveren ook een slank zwart paard. Die kwam in de avond, nog wel achter het hek, bij ons op visite. Nadat we hem een poosje aangehaald hebben besluiten we hem een paar suikerklontjes te voeren. Dat was blijkbaar zijn favoriete traktatie. Na zes klontjes bleef hij ons verlangend aankijken tot wij uiteindelijk in de camper verdwenen. Het werd bijna ongemakkelijk, maar hij was wel heel lief.

DSC02111 (Klein)

Deze ochtend schijnt de zon en het belooft een mooie dag te worden. Vol goede moed gaan we op pad naar Duincamping De Lepelaar. We hebben daar vorig jaar ook een paar dagen gestaan en stiekem hopen we op hetzelfde plekje. Eenmaal aangekomen blijkt de realiteit anders. De camping is vol en we moeten op zoek naar een alternatief. Dat alternatief vinden we bij camping de Nollen. Een grote camping die iets verder landinwaarts ligt. Het is ca 1,5 kilometer naar het strand maar dat is met de fiets geen probleem.

DSC02123 (Klein)

Aangekomen in Callantsoog parkeren we de fietsen bij de Albert Hein. Lekker druk punt waar ze relatief veilig kunnen staan. We lopen al snel langs een huis waar langs het hek diverse schilderijen en ander antieke stukken zijn uitgestald. Ons oog valt op een schilderij met een afbeelding van diverse vissersboten op een groot meer. Op één van de zeilen is de code BU (Bunschoten en Spakenburg) te lezen. De onderhandeling met de oude verkoper is snel afgerond en wij zijn weer een schilderij rijker.

Eenmaal op het strand blijkt Sem nog over voldoende energie te beschikken. Bij de strandopgang is het druk en moet hij aan de riem. Als het rustiger wordt mag hij los en kan hij zich uitleven. Zwemmend is hij helemaal in zijn element. Waar wij dachten dat hij na twee keer een stok uit het water apporteren wel moe zou zijn blijft hij enthousiast blaffen voor meer. We sluiten de strandwandeling af op het terras van een paviljoen. Ook daar voelt Sem zich weer prima thuis.

DSC02112 (Klein)DSC02116 (Klein)

Na het avondeten nog even een stukje wandelen. Achter de camping ligt een stukje bos waar je best aardig kunt lopen. We treffen mooie bloemen en vreemd gevormde bomen aan.

DSC02129 (Klein)DSC02126 (Klein)DSC02128 (Klein)

De planning voor morgen hangt af van het weer. We kijken eerst wel even naar de lucht.

 

Tot morgen