Deze ochtend is de lucht weer bewolkt maar de regen is ergens in de nacht gestopt. Het is vandaag een relatief verre verplaatsing van Callantsoog naar het Friese Eernewoude. Onderweg moeten we ook nog ergens een supermarkt vinden om boodschappen te doen voor de laatste paar vakantiedagen. Het is dan ook al bijna 1 uur als we op de camping arriveren. Het registreren gaat vervolgens snel en de camperplaatsen zijn prima in orde. Alleen voor een bezoek aan het toilet moeten we wel een heel eind lopen. Het zij zo.

Na de lunch besluiten we dat we de fietsen een dagje laten staan om te gaan wandelen in de omgeving. Nabij de camping staat een bord van het wandelnetwerk. We kiezen een paar knooppunten voor de richting en Hilma maakt een foto van het bord. Onderweg stellen we de route wel verder samen. Al snel voert ons de route naar de oever van It Wiid. Ons doel blijkt aan de overzijde te liggen. Gelukkig is er een voetveer en de pontbaas zet ons graag even over. Bij het riet is een beeld van drie schaatsers in het water geplaatst. Waarschijnlijk ter ere van de Elfstedentocht. Naast ons voetveer is er ook zwaarder transport over het water actief.

DSC02152 (Klein)DSC02177 (Klein)

We vervolgen onze tocht langs de oever van It Wiid die overgaat in het Sydsdjip en tenslotte in De Lange Sloot. Links het redelijk druk bevaren water. Rechts woonhuizen met daarachter Nationaal park De Alde Feanen. We komen langs een verkooppunt waar een vriendelijke dame eigengemaakte siroop, handdoeken en theedoeken enz. verkocht. Ook kon je in haar tuin verse muntthee of koffie drinken. Wij besluiten voor de muntthee. Ze heeft diverse soorten en wij worden meegelokt om zelf een keuze te maken welke blaadjes in onze thee eindigen. Er is ook zelfgemaakte appelkruimeltaart en die willen we natuurlijk ook proeven. Echt een leuke gezellige ontmoeting.

Na een paar kilometer lopen kunnen we eindelijk rechtsaf De Alde Feanen in. Je kunt er prachtig lopen maar je moet niet bang zijn voor een beetje modder. Na de regen van de laatste tijd zijn ook de paden drassig. De foto’s geven een goed beeld van het gebied.

DSC02166 (Klein)DSC02165 (Klein)DSC02154 (Klein)DSC02159 (Klein)

Dieren zijn er ook genoeg. Vooral veel watervogels. Er zijn ook veel ooievaarsnesten waar veelal de jongen op het punt van uitvliegen staan.

DSC02170 (Klein)DSC02172 (Klein)

Ook een kudde pony’s had een weide in het park.

DSC02173 (Klein)

Na het avondeten hebben we nog even een rondje om de camping gelopen. We kwamen daarbij door onderstaande fraaie laantje.

DSC02179 (Klein)

De plannen voor morgen zijn nog niet klaar en sterk afhankelijk van het weer.

Tot morgen

 

Wandelen bij eernewoude