30 augustus. We beginnen aan ons tweede rondje door Nederland en gelijk schijnt de zon. We vertrekken dan ook met een goed gevoel uit Hasselt. Het uiteindelijk doel is camping Het  Lierderholt bij Beekbergen waar we nog twee gratis overnachtingen te goed hebben vanwege rumoer tijdens ons eerdere bezoek. We rijden echter eerst nog even naar Otterlo om op vakantiepark Het Lorkenbos een groepsverblijf te bekijken. Dan kunnen we die later vergelijken met het groepsverblijf van het Lierderholt.

Rond één uur komen we aan bij de camping. Het inchecken gat vlot en de camper snel geïnstalleerd. Na de lunch gaan we te voet op pad en lopen op goed geluk de bossen in.  Om het geluk een beetje te helpen hebben we wel het kaartje van de camping mee met daarop de wandelknooppunten. Het eerste wat opvalt zijn de overal aanwezige woelplekken van de wilde varkens. Er zijn er dit jaar al meer dan duizend afgeschoten maar blijkbaar zijn er nog voldoende over.

DSC02239 (Klein)DSC02241 (Klein)

Aan het begin van de tocht laten we Sem kiezen waar we heen gaan. Hij blijkt ook vandaag een voorkeur te hebben voor smalle kronkelende paadjes.

DSC02240 (Klein)

Het wordt een heerlijke wandeling door het heuvelachtige bos. Geen grote klimmen, wel telkens op en neer. In grote delen van het gevarieerde bos groeien lof- en naaldbomen vrolijk door elkaar. Dat zien wij niet zo vaak.

DSC02247 (Klein)DSC02249 (Klein)DSC02244 (Klein)

We zien ook een boom op wiens wortel honderden kleine paddenstoelen een plekje hebben gevonden. Heel apart.

DSC02253 (Klein)

Na de wandeling een welverdiend biertje op het terras. Ons plan om er te eten ging niet door. Vanwege onderbezetting bij het personeel hadden we dat twee dagen van te voor moeten reserveren. De snackbar biedt gelukkig uitkomst.

DSC02255 (Klein)

Morgen pakken we de fiets. Waarschijnlijk gaan we bij Hoenderloo het park De Hoge Veluwe in.

Tot morgen

bossen bij Beekbergen