Laat ik maar met de deur in huis vallen. We hebben vandaag een prima dag gehad en echt genoten van onze vakantie. Vanmorgen werden we wakker van de bosbouwers die met hun kettingzagen hout aan het oogsten waren. Alle reden om op te staan. Na het ontbijt bleek dat de zon het korte gevecht met de bewolking al had gewonnen en hij stond vrolijk te stralen aan de hemel. Heerlijk. Wij zetten snel de hondenkar in elkaar en pakken onze fietsen van de drager. Ons doel is park De Hoge Veluwe. De ingang bij Hoenderloo is dichtbij dus daar gaan we eerst naar toe.

Als we aankomen is de rij voor de kassa niet al te lang, maar een paar zeurders zorgen toch voor meer oponthoud dan nodig. Eén maal binnen besluiten we fietsroute twee te volgen. Een route waarmee je een groot deel van het park doorkruist. We genieten van het prachtige landschap. De heide bloeit uitbundig en zorgt voor een paarse gloed over het veld. We stoppen nog even bij een paar  bijenkasten waar de nijvere bijen af en aan vliegen. Zelfs de dode bomen, die aan hun lot zijn overgelaten, liggen als ware kunstwerken in het landschap. Alles beschrijven wat we hebben gezien zou te veel tijd kosten. We krijgen straks Volkert en Bertie op de koffie  en die verdienen ook onze aandacht. Hieronder vertellen de foto’s alles wat we nu niet hebben beschreven.

DSC02256 (Klein)DSC02260 (Klein)DSC02258 (Klein)DSC02267 (Klein)DSC02271 (Klein)DSC02301 (Klein)DSC02291 (Klein)DSC02285 (Klein)DSC02280 (Klein)DSC02298 (Klein)DSC02315 (Klein)DSC02266 (Klein)

Morgen gaan we wandelen of fietsen met Volkert en Bertie.  Tot morgen

Fietsen Hoge Veluwe