Deze morgen zijn we voor ons doen vroeg uit de veren. We moeten een flink eind rijden en we willen ok nog even langs ons huis om alvast wat spullen uit te laden. Vooral de nieuwe hondenkar stond nogal in de weg. Eenmaal onderweg verloopt de reis voorspoedig. Thuis zijn we in een klein kwartier wel klaar en zonder enig oponthoud komen we rond half één aan in Hoorn. Bij het station vinden we een ruime parkeerplaats voor de camper en daarna trekken we de stad in.

Het wandelen door de oude stad en langs de oude zeehaven  is een waar genoegen. Wat is Hoorn een mooie stad. Prachtige gebouwen waaraan je kunt zien dat het vroeger al een welvarende handelsstad was. We komen ook lang het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen die staat op het plein “De roode steen” . Het plein heeft deze naam omdat hier vroeger de executies werden uitgevoerd. Een replica van deze steen vind je vlak naast het standbeeld. Aan de haven staat een buste van Willem IJsbrantszoon Bontekoe. Zijn scheepsjongens vind je terug op een muur bij de haven. Onderstaande foto’s geven een impressie van de mooie stad.

k (Klein)IMG_2503 (Klein)DSC02431 (Klein)

IMG_2490 (Klein)IMG_2457 (Klein)IMG_2456 (Klein)IMG_2501 k (Klein)IMG_2468 k (Klein)DSC02435 (Klein)IMG_2515 (Klein)IMG_2480 (Klein)

Rond half vier vertrekken we uit Hoorn en rijden we naar Camping Zeevangshoeve die net buiten Edam achter de dijk aan het Markermeer ligt. Het is een ruime boeren camping. We worden hartelijk verwelkomt door de eigenaresse die ons een prima plaats wijst op de goed verzorgde velden. We voelen ons direct thuis. Zeker als we de dierenweide ontdekken. Er is een grote diversiteit aan beesten te vinden. Vooral de varkentjes zijn er grappig.

DSC02441 (Klein)DSC02440 (Klein)

Na het avondeten wandelen we langs het Markermeer richting Edam. Met haar vele waterwegen lijkt Edam ook een mooie stad te zijn. Misschien dat we er de komende dagen nog een uitgebreider rond gaan kijken.

IMG_2521 (Klein)IMG_2532 (Klein)IMG_2543 (Klein)

Morgen gaan we weer op de fiets. We hebben een route die ons lang verschillende …dam steden voert en we komen ook over het eiland Marken.

Tot morgen