Vanmorgen iets eerder uit bed. We willen een beetje op tijd in Den Helder zijn voor de overtocht naar Texel zodat we daar ook vandaag al wat meer tijd hebben om rond te kijken. Aangekomen bij de veerhaven zien we de pont net vertrekken. Jammer, dat wordt een half uur wachten. Uiteindelijk vertrekken we met de pont van half elf. Alle reizigers in voertuigen worden, vanwege de corona, verzocht tijdens de overtocht in hun voertuigen te blijven. Wij zijn braaf, maar het is op deze manier wel een saai reisje. We besluiten alvast om op de terugreis wel naar het boven dek te gaan.

De camping, net iets ten oosten van Oudeschild, hebben we snel gevonden. Tot onze verbazing kunnen we het stageld hier niet pinnen. De camper moet even op de kop om voldoende contanten bij elkaar te zoeken. We hebben overigens wel een mooie staanplaats. Het inrichten van onze plek en de fietsen gebruiksklaar maken is inmiddels routine en tegen half één vertrekken we richting Oudeschild. We hebben daar toen we er langs reden een megagrote viszaak gezien en we denken daar een goede lunch te gebruiken. En dat komt uit. Heerlijke broodjes en prima vis.

De meeste activiteiten in Oudeschild spelen zich af in en om de havens. Vooral rond het gedeelte waar de boten voor diverse waddentochten vertrekken is het druk. Wij zijn net te laat om deze middag al mee te varen, maar we hebben inmiddels wel kaartjes voor morgen. Wij varen dan twee uur mee met een garnalenvisser en hopelijk zien we dan gelijk ook nog zeehonden op het wad.

DSC02552 (Klein)DSC02553 (Klein)DSC02554 (Klein)

Als we zijn uitgekeken in Oudeschild fietsen we naar de Texelse bierbrouwerij. Ook hier is het nog lekker druk maar we vinden nog wel een plekje om van een heerlijk biertje te genieten. De brouwerij maakt inmiddels 12 verschillende biertjes die inmiddels steeds meer in de supermarkten door het hele land zijn te vinden. Uit de winkel nemen we een doos bier mee met van ieder biertjes twee flesjes. Vier losse biertjes zijn voor vanavond Glimlach.

DSC02557 (Klein)

Vanaf de brouwerij rijden we nog door naar het centrum van Den Burg. Ons doel was een fietsknooppuntenkaart van Texel. Het centrum is echter zo gezellig dat we nog een poos blijven hangen. Als we terug rijden staat er bij een sloot een lepelaar. Een leuke ontmoeting maar zo te zien niet het meest fitte exemplaar. Rond deze tijd zijn de meeste lepelaars al naar warmer oorden vertrokken. En natuurlijk zie je overal op Texel schapen.

DSC02563 (Klein)DSC02567 (Klein)

Morgen dus varen en fietsen.

Tot morgen.

Oudeschild en Den Burg