Vanmorgen. op de eerste dag van ons weekje Egmond aan Zee eerst maar eens lekker uitgeslapen. Na het ontbijt doen laden we de laatste spulletjes in de auto en vertrekken we richting kust. We hebber er voor gekozen om via de dijk Lelystad Enkhuizen te rijden. We hebben geen haast en er valt veel meer te zien.

Het regent en het wordt er hoe verder we naar het westen rijden niet beter op. Tegen half één parkeren we in het centrum. Onze traditioneel eerste bestemming is de visboer waar we genieten van een echte lekkerbek (verse kabeljauw) en een frietje. Ook traditioneel verwent de visboer Sem weer met stukken kibbeling.

Na de lunch trotseren we de regen en wandelen we door de bijna verlaten winkelstraat richting strand. Vanaf de duinen is het een machtig gezicht om te zien hoe de hoge golven breken op het strand en daarbij telkens een grote hoeveelheid schuim achterlaten. Op het strand is het wat minder. De felle wind in combinatie met de harde regen maken het een plek waar je niet lang wil zijn. Op naar de auto en ons huisje.

DSC02967 (Klein)DSC02969 (Klein)

We hebben een huisje aan het gebruikelijke pleintje. Dit keer wonen we niet in tante Beppie maar in Oma Aagje. Ook een prima plekje om een weekje door te brengen en lekker dicht bij het strand.

DSC02971 (Klein)DSC02976 (Klein)DSC02974 (Klein)DSC02972 (Klein)DSC02978 (Klein)

We houden het weer goed in de gaten en volgens buienalarm is het van half drie tot vier uur droog in Egmond aan Zee. Wij snel de jas aan en op naar het strand. Zoals zo vaak was de voorspelling niet juist. Net op het strand worden we overvallen door een stortbui met regen en hagel. We keren zo snel mogelijk terug, maar dat voorkomt niet dat we behoorlijk doorweekt zijn geraakt. De rest van de dag hangen de radiatoren vol met drogende kleding.

In de avond wordt er weer een droge periode van ca. 1,5 uur voorspeld. Wij weer op naar het strand en dit keer is het wel genieten. Het is droog, de wind is gaan liggen en voelt eigenlijk helemaal niet meer koud. We lopen over het vrijwel verlaten strand een stuk naar het zuiden. Sem vermaakt zich ondertussen weer prima met het vangen van schuimvlokken. Die kan wel weer slapen vannacht. Vanaf het donkere strand ziet Egmond aan Zee er in het donker heel sfeervol uit 

DSC02991 (Klein)DSC02999 (Klein)

DSC02986 (Klein)DSC02987 (Klein)

Als we het strand verlaten staat de jachthond in Sem weer even op. Hij vangt een ongelukkige muis waar hij vervolgens trots bij gaat zitten.

DSC02996 (Klein)

Het programma van morgen zal afhangen van het weer. We zien wel.

Tot morgen