Het is deze ochtend nog wel koud als we uit onze camper stappen, maar de zon is al begonnen om het glooiende Twenter landschap op te warmen. Dit opwarmen gaat met zo’n vaart dat we na een douchebeurt besluiten dat buiten ontbijten goed te doen is. Heerlijk in het zonnetje.

DSC03621 (Klein)

Na het ontbijt zetten we de fietsen klaar en koppelen we Sem z’n karretje aan. We hebben besloten om de Singravenroute te gaan rijden. Deze 38 kilometer lange fietsroute is beschreven in het boekje van de camping en kun je uiteraard vanaf daar starten. Het plan is om de route in de buurt van Denekamp even te verlaten en het centrum op te zoeken voor een lunch en enkele noodzakelijke boodschappen.

Als we op de fiets vertrekken mag Sem eerst nog een stuk naarst de fiets mee rennen. Hij wil dat graag, maar waar hij dat vroeger moeiteloos kilometers lang volhield is nu het batterijtje na een paar honderd meter al leeg. Hij vindt het tegenwoordig op zo’n moment ook niet meer zo erg om in het karretje te stappen.

Het is heerlijk weer om te fietsen. We volgen enkele kilometers het kanaal van Almelo naar Nordhorn. Best een leuk stuk en er is veel te zien. Overal zitten in het riet en langs de oever watervogels te broeden.

DSC03634 (Klein)DSC03629 (Klein)

Heel bijzonder is een schildpad die een plekje in het riet heeft gevonden om te zonnen. Waarschijnlijk ooit is door zijn eigenaar afgedankt en in het kanaal uitgezet. Zo te zien redt hij zich daar prima. Als hij ons in het oog krijgt glijdt hij snel terug het water in.

DSC03636 (Klein)

In het kanaal treffen we ook nog een oud sluizencomplex aan. Hier stoppen we even om deze oude constructie eens goed te bekijken.

DSC03622 (Klein)DSC03624 (Klein)

Bij landgoed Singraven zoeken we het terras langs de snelstromende Dinkel op voor een kop koffie en de lunch. Vorig jaar werd er nog druk gewerkt aan een verbouwing van de stuw. Nu is het klaar, maar de nieuwe vijzel past wat ons betreft toch niet goed in het beeld.

DSC03638 (Klein)

In stukje verder komen we weer bij een mooi gerestaureerde stuw in de Dinkel. Het water stroomt onder een zestal gemetselde bogen door. Ook een mooie plek om even bij stil te staan.

DSC03647 (Klein)DSC03645 (Klein)DSC03643 (Klein)

Voor Sem krijgt de mooie tocht een prima einde als wij hem trakteren op een ijsje. Op dat moment is hij helemaal vergeten dat hij moe is.

DSC03650 (Klein)

Met het oog op de conditie van Sem zit een echt lange wandeling er niet in. Daarom morgen maar weer op pad met de fiets en mogelijk onderweg nog een stuk wandelen.

Heanig an! 

singravenroute vanaf Kuiperberg