Eerste paasdag en het is geweldig mooi weer in Twente. Als we uit bed komen is de zon al een paar uur bezig met het verwarmen van de Kuiperberg. Dit is zo goed gelukt dat we besluiten dat vandaag de korte broek wel uit de kast kan. Een prima dag om te gaan fietsen. Dit keer kiezen we voor de fietsroute Vasse Mander. 41 kilometer lang en te starten vanaf de camping.

Het is heerlijk fietsen door het Twentse. Lange afdalingen en even lange klimmen wisselen elkaar af. Al snel komen we bij een bekend goed onderhouden kapelletje. De vorige keer dat we er waren hebben we ook een kaarsje aangestoken. Dit keer zijn er geen kaarsjes beschikbaar en fietsen we weer verder.

DSC03652 (Klein)

Onderweg stoppen we even bij de niet diepe, maar wel snelstromende Mosbeek. Water, van oceaan tot aan smal stromend beekje, blijft altijd onze aandacht trekken.

DSC03656 (Klein)

Rond half twaalf komen we aan bij Manderveen. Hier wordt onze aandacht getrokken door een terras. Wij vinden een fijn plekje in de zon en laten ons de de koffie met krentenwegge goed smaken. Een prima vroege lunch.

De tocht voert ons verder langs Mander en een stukje Duitsland in. Terug in Nederland en in de buurt van Hezingen komen we langs een startpunt van diverse wandelroutes. We kiezen voor de “oranje route” die over een groot heideveld loopt. De schaapskudde ligt tevreden te genieten van het zonnetje. Er zijn opvallend weinig lammeren bij de kudde.

DSC03673 (Klein)DSC03674 (Klein)DSC03665 (Klein)DSC03670 (Klein)DSC03663 (Klein)

Wat verder de hei op wordt Sem ineens actief. Hij heeft een salamander ontdekt die snel voor hem op de vlucht slaat. Met Sem aan de korte lijn blijft de salamander lang genoeg zitten voor een foto.

DSC03675 (Klein)

Morgen gaan we op de fiets naar Losser. De mensen waar we Sem vandaan hebben gehaald hebben sinds zaterdag een nestje van negen puppy’s. Wij gaan even op kraamvisite en het is ook leuk om te laten zien hoe het nu met Sem gaat.

Heanig an.

 

route Vasse Mander