De zon schijnt deze morgen over de camping, maar de harde noordwesten wind zorg ervoor dat het toch wel wat frisjes aanvoelt.Dit is echter geen reden om van onze fietstocht door het Drents Friese Wold naar Appelscha en terug af te zien. Gewapend met een briefje met daarop de knooppuntnummers vertrekken we tegen half elf van de camping.

Het wordt een prachtige tocht door de natuur. In het Drents Friese Wold is zoveel te zien dat je er met gemak een week lang lopend of per fiets kan rondstruinen om telkens weer nieuwe plekken en en fraaie natuur te ontdekken. Mooie laantjes, een afwisseling van verschillende boomsoorten, bloeiende bomen, vennen, enz., enz.  Wie er oog voor heeft ontdekt telkens weer wat nieuws.

DSC03879 (Klein)DSC03854 (Klein)DSC03856 (Klein)DSC03872 (Klein)DSC03873 (Klein)DSC03858 (Klein)DSC03869 (Klein)

Wat ons opvalt ten opzichte van eerdere bezoeken aan het gebied zijn de ondergelopen stukken land waar de oude begroeiing nog door de waterspiegel breekt. Wij vermoeden dat, om vernatting van het gebied te bewerkstelligen, de grondwaterspiegel is verhoogd. Het zal op den duur mogelijk mooie natuur opleveren, maar nu ziet het er een beetje raar uit.

DSC03863 (Klein)DSC03862 (Klein)DSC03861 (Klein)

Voor morgen staat de door de camping verstrekte fietsroute met als titel “De kolonie en de Lindevallei” op het programma. 56 kilometer lang voert hij ons langs Frederiksoord, Willemsoord, Wolvega en Noordwolde. Hopelijk stuurt de wind en/of de regen onze plannen niet in de war. Morgenavond komt Gerben op de koffie.

Tot morgen

Vledder Appelscha 27-05