Op de camping zijn folders beschikbaar met knooppunt fietsroutes. Gisteren hebben we het plan opgevat om vandaag de “Kolonie en de Lindevallei”route te fietsen. Een route van 56 kilometer. Hoewel er vandaag een stevige wind staat blijven we bij ons besluit en tegen half elf vertrekken we vanaf de camping. Al gauw blijkt dat we niet de handigste weg naar het eerste knooppunt van de route hebben gekozen. We zijn al zeven kilometer onderweg voor we aan de eigenlijke route beginnen.

Het eerste deel van de route is tegen de wind in en eigenlijk vrij saai. De koloniën hebben we eerder al bezocht en voor de rest is er veel gras- en maisland te bewonderen. Alles wordt echter anders zodra we de Lindevallei bereiken. De rivier loopt grotendeels over de grens tussen Overijssel en Friesland. Het is er heerlijk rustig en het is een genot om door het landschap langs de rivier en haar zijarmen te fietsen. Voor Hilma alle kans om prachtige foto’s te maken.

DSC03896 (Klein)DSC03895 (Klein)DSC03884 (Klein)

Hierboven een foto van de Lindesluis waar tegenwoordig een bruggetje voor fietsers overheen is gemaakt. Na een overstromingsramp in 1825 is de originele sluis gebouwd als keersluis. Hierdoor, samen met de eveneens aangelegde dijken, werd het mogelijk om het hoge water van de Zuiderzee te keren. De keersluis was een last voor de scheepvaart. Reden om de sluis in 1870 om te bouwen tot een schutsluis.

DSC03898 (Klein)DSC03893 (Klein)DSC03900 (Klein)

Het molentje is paaljasker “de Hoeve”.  Een eenvoudig molentje om de polder droog te houden.

DSC03887 (Klein)DSC03907 (Klein)

Tegen vier uur zijn we terug bij de camper. De teller geeft dik 66 kilometer aan voor een tocht die langzaam steeds leuker werd.

DSC03910 (Klein)

De weersverwachting voor morgen is niet al te fijn. 12 graden en een miezerige regen. Als dat morgen ook zo blijkt te zijn dan pakken we onze spullen in en gaan we terug naar Hasselt. Hieronder het kaartje van de route. De Garmin liet ons vandaag in de steek.

Misschien tot morgen Glimlach

DSC03911 (2)