Gisteravond, nadat Hilma thuis was van haar late dienst, hebben we het begin van onze vakantie nog even gevierd. De woensdag was dan ook al een uur onderweg voor we ons bed opzochten. Reden om deze morgen niet al te vroeg te vertrekken richting Denemarken. In de camper was al wel alles aanwezig waarvan wij denken dat we dat deze vakantie goed kunnen gebruiken. Om kwart voor tien reden we, vergezelt van een vrolijk schijnende zon Hasselt uit.

De reis verloopt voorspoedig. Het is niet al te druk en we schieten lekker op Na 250 kilometer en bijna drie uur rijden stoppen we om te tanken, een broodje te eten en om even de beentjes te strekken. Op zich geen bijzondere parkeerplaats, maar er staan wel vier vrachtwagens met enorm lange opleggers waarop een wiek van een windmolen. Elke combinatie naar schatting zeker 80 meter lang. Gelet op de rust bij de chauffeurs mogen ze waarschijnlijk alleen ‘s-avonds en ‘s-nachts met deze gevaartes de weg op.

DSC03924 (Klein)DSC03925 (Klein)

Verder gaat de rit richting Hamburg. De enige plek op de route waar bijna altijd files staan. De laatste tijd is vooral de tunnel onder de Elbe berucht. Wij hebben geluk. De snelheid gaat er wel een beetje uit maar we komen niet onder de vijftig kilometer per uur. Rond half vijf rijden we, met 550 kilometer op de teller, het terrein van de camperplaats op. Ook hier treffen we het. Er is geen receptie en je moet jezelf inchecken. Je gegevens en het geld kun je in een brievenbus deponeren. De goed onderhouden velden liggen aan de oever van een meertje waar gelegenheid is om te zwemmen en te vissen.

DSC03934 (Klein)DSC03963 (Klein)

Na het eten besluiten we om met Sem een rondje om het meer te lopen. Nog op het terrein vinden we een houten gebouwtje die op wieltjes gedraaid kan worden. Nieuwsgierig als wij zijn openen we de deurtjes. Het blijkt dat in dit bouwwerkje drie personen kunnen overnachten. De hele inboedel bestaat uit drie matrassen. Wij vinden het een leuk en origineel idee voor trekkers.

DSC03928 (Klein)DSC03930 (Klein)

Rond het meer velden met een grote verscheidenheid aan bloeiende veldbloemen. We ontdekken veel soorten waarvan we ons niet kunnen herinneren die ooit in Nederland gezien te hebben.

DSC03959 (Klein)DSC03939 (Klein)

DSC03944 (Klein)DSC03937 (Klein)DSC03957 (Klein)

Achter het meer waar wij de camper hebben staan ontdekken we een tweede, nog veel groter meer. Blijkbaar goed gevuld met vis want de meeuwen zijn erg druk met de jacht. Om dit meer heen lopen lukt ons niet. Ruim halverwege stuiten we op een watergang. Er is een plank overheen gelegd, maar die buigt al flink door onder het gewicht van Sem. Wij zien af van een bijna zeker nat pak en keren op onze schreden terug. Wel een heel mooi meer.

DSC03952 (Klein)DSC03953 (Klein)DSC03962 (Klein)

Morgen vroeg verder naar Zweden. Ons doel is Hollviken waar we via campercontact een plek hebben gevonden.

Vi ses i morgen