Vandaag al vroeg uit de veren. Mede veroorzaakt door de buren die wel erg vroeg met een luid ronkende camper vertrokken. Na een wasbeurt en het ontbijt vertrekken wij ook maar voor de tweede etappe naar Zweden. Al snel meldt TomTom dat er wegwerkzaamheden zijn aan de brug bij Middelfart. De aangegeven te verwachten vertraging loopt al snel op van 41 minuten naar bijna een uur. Gelukkig weet Tom een omleiding waarmee we 17 minuten besparen. Het grote voordeel is wel dat we tenminste rijden. De omleiding voert ons over de iets zuidelijker gelegen oude brug waarna we dwars door Middelfart moeten om de oude route weer op te pakken. De volgende grote brug waar we over komen is de enorm hoge, maar wel prachtige brug over de Grote Belt. Wat een mooi uitzicht over het brede water.

DSC03969 (Klein)DSC03970 (Klein)DSC03975 (Klein)DSC03974 (Klein)DSC03978 (Klein)

Verder gaat de reis naar Kopenhagen. Daar duiken we eerst  een lange tunnel in om vervolgens via weer een hoge brug Zweden te bereiken. We mijden de drukte van de stad en rijden langs de kust naar het zuiden, waar we bij Höllviken een plaats voor de camper met uitzicht op het water vinden. Het plan is om hier 2 nachten te blijven.

DSC03985 (Klein)DSC03987 (Klein)Malmö

Uitzicht vanaf onze plek.

IMG-20220623-WA0006 (Klein)DSC04008 (Klein)

Als we deze middag lekker bij de camper zitten verschijnt er een helikopter boven het water. Hij vliegt erg laag en lijkt iets te zoeken. Op een gegeven moment blijft hij op één plek hangen en haalt met de lier een persoon uit het water. Al snel blijkt het om een oefening te gaan. De persoon wordt weer netjes te water gelaten. De hele oefening duurt nog zeker een half uur waarbij ook enkele bloedsnelle boten betrokken zijn.

DSC03993 (Klein)

‘Na het avondeten wandelen we nog even naar het stadje. We komen langs een prachtige kerk en Sem vermaakt zich met de bedriegertjes. In een tunnel  treffen we prachtige graffiti. De afbeeldingen verbeelden een oude strijd, Battle off Fotebiken, die is 1134 is gestreden. Waren alle fietstunnels maar zo mooi.

DSC04007 (Klein)DSC04004 (Klein)

DSC03996 (Klein)DSC03995 (Klein)DSC03998 (Klein)

Morgenochtend gaan we naar het Viking museum dat naast de camperplaats zijn ingang heeft. In de middag gaan we waarschijnlijk fietsen in de omgeving

Vi ses imorgon