Vanmorgen na het ontbijt de rumoerige Ställplats in Kaseberga verlaten en op naar de camping in Kivik. De ontvangst is hartelijk en het inschrijven is snel geregeld. De camping ligt net achter de hoge duinenrij dus zicht op zee zit er dit keer niet in. De rest van de ochtend brengen we rustig door op de camping.

Na de lunch wandelen we op ons gemak richting strand. Gemak is betrekkelijk want we moeten wel eerst over de hoge duintop heen. Het is wel een mooi pad over de duin. Aan de strandweg zien we een houten klokkentoren. Met daarachter een kapelletje. Als we even bij de kapel naar binnen kijken worden we aangesproken door twee vrouwen. Het zijn moeder en dochter die in de kapel bezig zijn met het maken van schilderijen en sculpturen.  Hun hoofdthema is moeder met kind wat verwijst naar Maria en Jezus. Op de eerste verdieping van de kapel worden nog kerkdiensten gehouden. We vonden de kunst niet mooi genoeg om er een foto van te maken.

DSC04130 - kopie (Klein)DSC04132 - kopie (Klein) (1)

We lopen een stuk over het strand wat hier voornamelijk bestaat uit een strook zand met steentjes langs het water en hogerop kort taai gras. Met dit warme weer zijn er veel bezoekers om te zwemmen en te zonnen. Het is er best gezellig. Ook hier weer veel watervogels waarvan een groot aantal zwanen

 DSC04136 - kopie (Klein) (1)DSC04142 (Klein)DSC04141 - kopie (Klein) (1)

Na het wandelen de rest van de middag volgemaakt in de schaduw van de luifel. Het is behoorlijk warm in Zweden. Als diner vanavond nasi van slager Ter Weele uit Oene. Door ons zelf geïmporteerd in Zweden en erg lekker. Daarna wandelen met Sem. We vinden onze weg hoog over de duintop waar we een prachtig overzicht op het omringende land en water hebben Ook hier weer bloemen die we niet we vanuit Nederland niet kennen. Ook komen we langs een typisch Zweeds rood huisje met een rieten dak.

DSC04150 (Klein)DSC04144 - kopie (Klein)DSC04154 (Klein)

In de avond gaat Harm nog een poosje vissen vanaf de pier in het nabij gelegen haventje. Niet zonder succes deze keer.

20220626_200040

Morgen gaan we waarschijnlijk per fiets naar het nabij gelegen natuurpark

Vi ses imorgon