Vandaag  hebben we de kust verlaten en zijn in noord-westelijke richting het binnenland ingetrokken. Bij Växjö hebben we een mooie luxe camperplek gevonden staan we op een meter of vijf van het water met vrij uitzicht naar de overzijde van het meer.. 

DSC04361 (Klein)DSC04364 (Klein)

We besluiten vandaag eens rustig aan te doen en lekker op de camping luieren en genieten van de zon. Ook mooi weer om te vissen. Met een lekkere worm aan de haak is het al snel raak en komt het eerste baarsje tegenstribbelend naar de kant. Baarsjes genoeg, maar een grotere dan een cm of 15 laat zich in het relatief ondiepe water nog niet vangen.

DSC04366 (Klein)DSC04369 (Klein)DSC04365 (Klein)Sem luiert lekker met ons mee

Later in de middag komen onze Duitse buren een praatje maken. Manuela is dol op Sem en houdt het aaien en verwennen bijna een uur vol. Sems vriendschap wordt eenvoudig gekocht met baby bell kaasjes.

Na het avondeten wandelen we naar een iets noordelijker in  het meer liggende smalle landtong waar we vanaf de camping op uitkijken. Op de landtong ook weer een Naturreservatet. Het is er best mooi, maar een natuurreservaat? Er zijn wel erg veel resten van menselijk handelen te vinden zoals oude betonnen fundamenten en ingezakte stijgers. Wel is de natuur bezig om zich deze overblijfselen toe te eigenen. Op de beide eilandjes tussen de landtong en de camping ontdekken we een huisje. Om er te komen moet je wel een boot hebben of goed kunnen zwemmen. Als je van rust houdt zit je daar natuurlijk prima. We hebben nog een leuke ontmoeting met een eekhoorn die wel snel de boom in schiet, maar vervolgens zonder vrees naar ons blijft kijken

DSC04389 (Klein)DSC04388 (Klein)

DSC04378 (Klein)DSC04375 (Klein)

DSC04394 (Klein)

Växjö wordt ook wel de groenste stad van Europa genoemd. Niet alleen vanwege de natuur, maar ook om de vele duurzaamheidsmaatregelen die zijn doorgevoerd. De overal opduikende groene stepjes zijn daar ook een voorbeeld van. Je moet wel een Q-code scannen en een app installeren voor je ze kunt gebruiken. Wij lopen de twee dagen wel Glimlach

DSC04395 (Klein)

Vi ses imorgon