De regen begon gisteravond. Het regende de hele nacht en de verwachting is dat het vandaag ook tot diep in de middag zal regenen in Limburg En niet zo zacht ook. Wat moet je daar nu mee als buitenmens. Het is vandaag een verhuisdag en gisteren hebben we besloten om naar boerderijcamping ‘t Gasthoes in Bemelen te gaan. Normaal vertrekken we dan ‘s-morgens en rijden eerst naar de nieuwe bestemming om daar vervolgens de omgeving te verkennen. Als we dat nu zouden doen zitten we waarschijnlijk de rest van de dag met een boek in de camper. Roermond biedt echter een oplossing. Er is niet enkel een outletcentrum, er is ook een enorm koopcentrum. Naast de vele gebruikelijke winkels is er ook een vestiging van vrijetijdswinkel “De Vrijbuiter”. Daar kunnen wij ons wel een paar uurtjes vermaken en Sem mag er ook in.

We treffen het. Veel zomerkleding en schoeisel is in de uitverkoop met flinke kortingen. Mooie gelegenheid om nu alvast vervangers te kopen voor schoenen en vrijetijdskleding die na deze zomer in de zak van het leger des Heils verdwijnt. Tegen kwart voor drie zijn we wel uit gewinkeld en vertrekken we naar Bemelen. Onderweg gaat de regen over in een flinke hoosbui waar als we aankomen in Bemelen slechts wat gemiezer van over is. Aanmelden is zo geregeld en we mogen zelf een camperplek uitzoeken.

DSC05504 (Klein) DSC05503 (Klein)

De rest van de middag brengen we door met een lekker biertje uit Blokzijl en een goed boek. Na het eten een stukje wandelen in de omgeving. Inmiddels is de regen gestopt. Echt mooie wandelpaden hebben we niet gevonden en eventuele vergezichten werden geblokkeerd door hoog opgegroeide mais. Het hoogtepunt was wel de mergelgroeve.

DSC05508 (Klein)DSC05505 (Klein)DSC05506 (Klein)DSC05509 (Klein)

Het plan is om morgen op de fiets naar Maastricht te rijden. Dat zal wel meevallen want we zitten op een berg en dan is het lekker afdalen naar Maastricht. Aangekomen in de stad willen we een rondvaart maken over de Maas en daarna, als er nog tijd is de grotten bezoeken. Daarna weer op de fiets naar Bemelen. Dat zal wel tegenvallen want Maastricht ligt in een dal en dan is het flink klimmen naar Bemelen Glimlach

Tot murruguh