Laten we het dit keer niet hebben over het weer want het weer was niks en over niks valt niet te schrijven.

We hebben ons zelf vandaag flink op de proef gesteld door te voet  de bergbeek Ninglinspo te bezoeken. Sem blijft in de camper om eens goed uit te slapen. Naar de Ninglinspo is vanaf de camping een afstand van ca. 6,5 kilometer maar wel over een steile bergrug. Op onze kaart waren de hoogtelijnen bijna op elkaar getekend en er waren wel wat rustmomentjes nodig om even op adem te komen. Boven een stuk redelijk vlak en dan weer, gelukkig iets minder steil, weer naar beneden. Onderweg was er gelukkig ook al veel moois te zien

DSC05634 (Klein)DSC05679 (Klein)DSC05642 (Klein)DSC05646 (Klein)DSC05678 (Klein)

De Ninglinspo is een ruige bergbeek met veel stroomversnellingen en diverse kleine watervallen. Om alles te zien wat de beek te bieden heeft kun je een pad van zes kilometer volgen. Probleem voor ons is wel dat je in de zes kilometer 378 meter stijgt en we hebben al wat klimwerk in de benen en moeten ook nog weer terug. Natuurlijk hebben we het pad wel een stuk gevolgd en daar was al genoeg te zien. Als we weer eens in de buurt zijn gaan we met de camper naar de parkeerplaats bij het begin en lopen we het hele pad af.

DSC05648 (Klein)DSC05659 (Klein)[4]DSC05652 (Klein)DSC05670 (Klein)DSC05664 (Klein)DSC05661 (Klein)

Tegen half vijf waren we terug op de camping. Nog even het bruggetje waar je over moet om op de camping te komen op de foto gezet. Hij is ca. 2,5 meter breed en met een camper of caravan moet je wel even goed mikken om zonder schade de overkant te halen.

DSC05682 (Klein)

Morgen gaan we eerst naar Coo voor de watervallen en dan door na La Roche.

Au revoir

Wandelen naar bergbeek Ninglinspo