Als we wakker worden tikt de regen nog op het dak van de camper. Het zijn voorlopig wel de laatste stuiptrekkingen want daarna wordt het al snel droog. We lopen met Sem nog even naar de Supermarkt voor een paar vers gebakken broodjes. Tevergeefs. In Aywaille zijn alle winkels gesloten. Gelukkig biedt onze diepvries uitkomst.

Na het ontbijt is het inpakken en wegwezen. Uiteindelijk willen we naar La Roche, maar ons eerste doel zijn de watervallen van Coo. In dit deel van de Ardennen zijn de heuvels hoog en de wegen steil, smal en bochtig. We doen het kalm aan zodat we onderweg ook nog kunnen genieten van het prachtige landschap. Een groot uitgevallen buizerd vliegt in een dom moment bijna tegen de voorruit van de camper. Op het laatste moment weet hij zijn koers te corrigeren.

Het is nog niet heel druk in Coo als we daar aankomen. Als we de parkeerplaats oprijden worden we door een parkeerwachter gewezen op de grotere parkeervakken speciaal voor campers. Het zijn inderdaad mooie grote plekken. De watervallen vinden is geen enkel probleem. Zodra je uitstapt hoor je het water al razen.  Het is een machtig gezicht al dat water wat gesplitst door een stenen brugpijler via twee stromen naar beneden valt. Boven de grootste en wildste stroom hangt een nevel van kleine waterdruppeltjes. Nu we er toch zijn nemen we de tijd om de watervallen van alle kanten de bekijken. Wij vinden het prachtig.

 

DSC05689 (Klein)IMG-20220918-WA0008 (Klein)DSC05697 (Klein)DSC05718 - kopie (Klein)DSC05705 - kopie (Klein)DSC05710 - kopie (Klein)

De bruggen in Coo waar al dit water onderdoor stroomt zijn prachtig versiert met bloembakken. De uitbundige kleuren komen mooi uit tegen het grijs van de stenen boogbruggen. Langs de oever valt het schattige kleine kerkje op. Een mooi kerkje, maar niet helemaal bij de tijd. Het was zeker geen vijf uur. Sem overziet het geheel vorstelijk gezeten op een gemetseld muurtje  langs de oever.

DSC05721 (Klein)DSC05729 - kopie (Klein)

DSC05716 (Klein)DSC05735 (Klein)

Vanaf Coo gaan we op weg naar La Roche. Via een niet al te steile, maar wel heel lange klim stoppen we in de buurt van Villettes bij een uitkijkpunt op 440 meter. Het is vandaag niet al te heiig en we kunnen ver over het glooiende landschap kijken.

DSC05743 (Klein)DSC05748 (Klein)DSC05747 (Klein)

Vanaf La Roche moeten we de laatste 800 meter over een wel heel smal weggetje met de camper. Het past, maar we zitten met kromme tenen want een tegenligger kunnen we hier niet gebruiken. Boven gekomen blijkt dat we niet goed hebben opgelet. Het was een eenrichtingsweg. Een meter of 10 hoger ligt nog een soortgelijk weggetje dat weer uitkomt in La Roche. Het is niet erg druk op deze camping en we vinden al snel een plekje. Jammer genoeg niet direct aan de rivier L’Ourthe maar die laatste 20 meter kunnen we wel lopen. Aan de oever treffen we een blauwe reiger. Ha. Hier zit vast vis Glimlach

DSC05754 (Klein)DSC05753 (Klein)

Na een korte verkenning van de camping lopen we terug naar La Roche. Ondanks dat de meeste winkels en minstens de helft van de horeca gesloten zijn is het er gezellig druk met toeristen. We ontdekken twee ambachtelijke slagerijen waar de etalages vol liggen met Ardenner hammen en prachtige gedroogde worsten in alle denkbare soorten. Voor het avondeten scoren we daar ook een aardappelschotel met spek kaas uien e.d. Het smaakte net zo goed als het er uit zag.

DSC05751 (Klein)DSC05752 (Klein)

Opvallend was de combinatie van onderstaande borden. Als je de fietsroute wil volgen moet je de tijd wel goed in de gaten houden.

DSC05750 (Klein)

Morgen gaan we de wolven in het nabij gelegen wildpark opzoeken.

Au revoir