Gisteravond hebben we gezocht naar een bestemming voor vandaag en we hebben besloten om niet in één keer door te rijden naar het Zwarte woud. We hebben de, ca. 200 km zuidelijker gelegen, Reisemobil-Stellplats-Koblenz als bestemming gekozen. Deze camperplaats ligt op 600 meter van de Rijn. Aan de oever van de Rijn had ook gekund, maar dan waren we vier keer zoveel geld per overnachting kwijt geweest. Wij lopen wel een stukkie.

Rond 10 uur vertrekken we uit Kessel. Het is druk op de weg en we passeren een stuk of zes locaties waar aan de weg wordt gewerkt, maar gelukkig geen stilstaande files en kunnen we wel steeds blijven rijden. Om kwart over twaalf hebben we de camperplaats gevonden. Aanmelden is niet nodig. Je kiest je eigen stekkie en om half zes ‘s-avonds en/of om acht uur ‘s-morgens komt er iemand langs om het stageld te innen. Treffen ze je niet dan mag je het stageld in een enveloppe door de brievenbus doen. Prima geregeld wat ons betreft.

Als we de camper gestald hebben besluiten we te voet naar de op 3,5 km gelegen Altstadt  van Koblenz te lopen. Onderweg halen we in de supermarkt een stokbrood en een roomkaasje voor de lunch. We steken via een brug de Moezel over. Iets verderop ligt een prachtige oude spoorbrug. We lopen verder en komen langs een mega grote fraaie muurschildering van een meisje. Nog iets verder vinden we een pleintje met fonteintjes, bloemperken en bankjes. Hier pauzeren we even voor de lunch.

DSC07128 (Klein)DSC07130 (Klein)[4]DSC07135 (Klein)

Na de lunch zoeken we eerst het punt op waar de Moezel uitkomt in de Rijn. Het enorme gedenkteken met standbeeld van keizer Wilhelms 1 kan je daar echt niet ontgaan. We nemen ook de moeite om de trappen van het gedenkteken te beklimmen en worden beloond met een mooi uitzicht over beide rivieren en de stad. Rond het gedenkteken een muur met daarop de wapens van alle Duitse deelstaten.

DSC07177 (Klein)DSC07175 (Klein)DSC07148 (Klein)

Vanaf het gedenkteken lopen we een stuk over de boulevard langs de Rijn. Er liggen meerdere grote cruiseschepen afgemeerd. Blijkbaar zijn de meerdaagse reizen over de reis nog steeds erg populair. Voor ons duurt dat veel te lang, maar we stappen wel aan boord van een rondvaartboot voor een tripje over de Moezel en de Rijn. Vanaf het water en genietend van een koude Veltins heb je ook een goede kijk op de prachtige stad.

DSC07159 (Klein)DSC07188 (Klein)DSC07145 (Klein)DSC07176 (Klein)DSC07182 (Klein)DSC07166 (Klein)DSC07144 (Klein)DSC07152 (Klein)DSC07158 (Klein)

Als we terug aan land zijn is het al veel te laat om de Altstadt nog te bezoeken. Geen nood, dat kan morgen ook nog wel. Ons oorspronkelijke plan om woensdag te gaan fietsen hebben we laten varen. Koblenz  is niet echt een stad waar je op de fiets door wil. Voor we terug wandelen naar de camper halen we nog een mooie sushi-schotel. Is het avondeten ook weer geregeld.

Bis morgen