We hebben nu echt het Zwarte Woud bereikt. Vanmorgen om half tien vertrokken uit Koblenz en 4,5 uur later waren bij de ingang van Family-Resort KleinEnzhof bij Bad Wildbad. Een reis van dik 300 kilometer met erg veel vertraging onderweg als gevolg van wegwerkzaamheden en de daarbij behorende files.  De vriendelijke vader van de eigenaar neemt de honneurs bij de receptie waar. Op een plattegrond geeft hij aan welke plekken voor ons beschikbaar zijn. We mogen zelf een locatie uitkiezen. Er stroomt een beekje langs de camping en tot onze verbazing zijn bijna alle plekken langs het water beschikbaar. Als er ook gelijk een paar forellen langs zwemmen is de keuze snel gemaakt. Plek 199 met een betonnen trapje naar het water. Heerlijk rustgevend dat kabbelende water op de achtergrond.

DSC07235 (Klein)DSC07236 (Klein)DSC07237 (Klein)

Als de camper op de plaats staat gaan we het Resort maar eens verkennen. Het is een enorme oppervlakte met veel permanente en seizoens plekken. Toch is er voldoende ruimte over voor de zomergasten. Wij staan met onze camper op een plek die met gemak 150 m2 groot is. Hier kunnen met gemak twee campers staan. Verder is er heel veel zoals speeltuinen (ook overdekt) twee zwembaden waarvan één overdekt, kampwinkel, restaurant, enz. Niet onbelangrijk is dat de natuur om ons heen ook prachtig is. Rondom is de camping ingesloten door heuvels die vooral begroeid zijn met hoge naaldbomen. Wij vinden het voorlopig fantastisch.

DSC07239 (Klein)DSC07252 (Klein)DSC07250 (Klein)

Na het verkennen probeert Harm alvast een forelletje te verschalken met een spinnertje. Dat valt wel wat tegen. De beek is smal, ondiep en er zijn veel overhangende takken. Later maar een betere tactiek bedenken.

Na het avondeten gaan we een stukje wandelen. Morgen willen we eigenlijk op de fiets naar Bad Wildbad. De eigenaar heeft aangegeven welk pad we dan moeten nemen. Tijdens het wandelen willen we een inschatting maken hoe goed we daar met onze fietsen en benen uit de voeten kunnen. We denken dat het wel het proberen waard is. De beek die langs de camping stroomt loopt ook een deel parallel aan ons wandelpad.  Bij een bruggetje en een oude stuw verbreed de beek. Een mooi plekje en niet voor niets staan hier bankjes en is er een picknick plek ingericht. Ook hier veel spelende forel, maar moeilijk bereikbaar vanwege de moerassige oevers.

DSC07249 (Klein)DSC07245 (Klein)DSC07251 (Klein)DSC07242 (Klein)

Na het wandelen wordt er weer gevist onder het scherpe toezicht van Sem. Dit keer met stukjes leverworst. Het resultaat is hetzelfde. De forel heeft er geen zin in.

DSC07253 (Klein)

Morgen dus op de fiets naar Bad Wildbad. Dan met het treintje de berg op en vervolgens daar op weg naar een loopbrug die een zestig meter diepe kloof overspand. De verwachting is dat het morgen 30 graden wordt dus het treintje is erg welkom

Bis morgen