Heerlijk geslapen vannacht. Als we opstaan de zon al volop te schijnen boven de camping. Gelukkig kunnen wij de eerste uren genieten van de schaduw die wordt verzorgd door de hoge bomen op de helling. De verwachting is dat het een warme dag wordt en de voortekenen wijzen daar ook op.

Het sanitair op deze camping is prima in orde. Een goed onderhouden gebouw, ruime douches en geen gefrot met knoppen die je vast moet houden om überhaupt water te krijgen. Opgefrist en na het ontbijt stappen we op de fiets voor een trip naar Bad Wildbad. Kennen jullie die mop van twee vakantiegangers en een hond die naar Bad Wildbad gingen????… Ze gingen wel, maar kwamen er nooit aan. Op aanwijzingen van de beheerder gingen we op weg. Volgens de richtingaanwijzer bij de camping is het 7,5 kilometer naar Bad Wildbad. De eerste 500 meter ging prima. Daarna moesten we afslaan en toen begon het klimmen. Het eerste stuk was te doen echter liep de hellingshoek steeds meer op. Het pad was ook niet bepaald een fietspad zoals wij die in de heimat kennen. Los steengruis of juist dikke uitstekende stenen en hier en daar door het water ingeslepen geulen. Dapper trapten we door. Een versnellinkje lager en steeds meer ondersteuning van de fiets. Eindelijk boven was het een stuk min of meer vlak. Al die tijd geen nieuwe richtingaanwijzers gezien en volgens de kilometerteller moesten we er al bijna zijn. Eerst kwam er nog een stevige steile afdaling waarbij we konden constateren dat de remmen van de fietsen dik in orde waren. Beneden weer eens een richtingaanwijzer. Jammer genoeg kwam Bad Wildbad er niet op voor. Deze informatie even laten inzakken en toen werd duidelijk dat we de helling die we net afgedaald waren nu weer op moesten. We hebben het geprobeerd maar dit was echt te steil (schatting ca. 10%). We hebben Sem uit de kar gedaan en zijn lopend met de fiets in etappes de bult weer op gegaan. Uiteindelijk kwamen we bij de plek waar we hadden moeten afslaan voor Bad Wildbad. Vanuit de richting waar we nu kwamen was er wel een bordje te zien. We zijn nog even in die richting gereden maar daar wachtte weer een nieuwe klim. De temperatuur ging inmiddels richting de 30 graden en wij  gaven het op. Terug naar de camper en met veel koud drinken en een boek in de schaduw.

DSC07258 (Klein)DSC07256 (Klein)DSC07257 (Klein)DSC07255 (Klein)DSC07259 (Klein)

Op de weg terug nog wel een overzichtsfoto van de camping en de camper gemaakt.

DSC07263 (Klein)DSC07271 (Klein)

De rest van de middag rustig doorgebracht op de camping. Na het avondeten zijn we nog een stuk gaan wandelen. Ondanks de fietservaring is het natuurlijk wel een heel mooie omgeving

DSC07282 (Klein)DSC07284 (Klein)DSC07264 (Klein)DSC07290 (Klein)

In de bermen ook heel veel bloemen. Jammer dat de wilde orchideeën al waren uitgebloeid.

DSC07291 (Klein)DSC07280 (Klein)

DSC07288 (Klein)

Morgen trekken we weer verder. Hoe ver en waar naar toe dat zoeken we vanavond later wel uit. Het belooft morgen ook weer heel warm te worden en de camper heeft geen airco. Weer een nieuwe uitdaging.

Bis morgen

fietstocht