Vandaag is het weer een dag om van locatie te veranderen. Het probleem is dat het deze ochtend al erg warm is en het nog veel warmer gaat worden. Niet erg aantrekkelijk om heel lang in de camper te zitten. Zeker ook omdat hij niet is uitgerust met een airco. We vinden een goed alternatief in camping Murhof. Het is maar 68 kilometer rijden en de camping ligt in het middendeel van het Zwarte Woud.

De reis verloopt voorspoedig. De hele tocht gaat over dalende en stijgende wegen die iedere honderd meter wel een bocht bevatten. Een ruim stuk van de route betreft de Schwartzwalderhochstrasse. Hier wordt de camper behoorlijk op de proef gesteld. Rond half twaalf komen we aan bij de camping.

We vinden snel onze plek op de camping. Er is voorlopig weinig beschutting tegen de zon. De luifel verschaft net genoeg schaduw om er te kunnen zitten. Veel zin om verder iets te ondernemen is er voorlopig niet. We lopen met Sem even naar de overkant van de straat waar achter een weiland nog een beekje stroomt. Ondertussen maakt Hilma wat foto’s van de directe omgeving.

DSC07292 (Klein)DSC07293 (Klein)DSC07294 (Klein)

Na het avondeten willen we toch wat ondernemen. We vertrekken te voet naar de 2,5 kilometer verderop gelegen Edelfrauengrab-Wasserfalle. Het zijn niet de grootste watervallen maar ze zijn mooi in de buurt. Onderweg is er ook al veel te zien. Rotspartijen tussen de groene bomen, een kunstig in een korenveld aangebracht hartje en een echte  bergweide.

DSC07308 (Klein)DSC07305 (Klein)DSC07309 (Klein)DSC07337 (Klein)

Na een stevige klim komen we bij de watervallen aan. Er zijn meerdere watervallen en je kunt de beek omhoog volgen via een ruw pad en stenen trappen. Sem die eerst niet veel zin had wordt weer erg enthousiast van het koude stromende water. Heerlijk vindt hij dat en hij blijft er dan ook van drinken. Wij genieten vooral van wat we om ons heen zien.

DSC07321 (Klein)DSC07322 (Klein)DSC07314 (Klein)DSC07334 (Klein)DSC07324 (Klein)DSC07326 (Klein)

Heel leuk. Iemand heeft van een takje en wat ander hout een kleine watermolen gebouwd in de beek.

DSC07332 (Klein)

Voor morgen geen andere plannen dan ons te beschermen tegen de hitte. Naar verwachting gaat het kwik dik over de 30 graden heen.

Gruss Gott