Ook vandaag weer een mooie zomerdag. Prima weer om de fiets te pakken voor een tochtje langs de oevers van de Rijn. Ons eerste doel ligt iets zuidelijker dan de camping. Het is de plek waar de, ook zeer beroemde beek, de Ahr uitstroomt in de Rijn. In vergelijking met de Rijn is de Ahr maar een klein stroompje. Op de meeste plaatsen niet dieper als 20 cm. Heerlijk koel water om doorheen te sjouwen. Hier en daar plots wel dieper. Sem kwam daar ook achter toen plotseling de grond onder de pootjes verdween. Verder wemelt het in de Ahr van forelletjes variërend van 2 tot 10 cm. Als die allemaal groot worden moet het goed vissen zijn in de beek.

Als we zijn uitgekeken bij de Ahr nemen we de pont die ons naar het op de oost oever gelegen Linz brengt. In dit oude stadje drinken we op een terras een kop koffie. Het een een vredig pleintje waar ze de harnassen aan de muur gehangen hebben.

We fietsen langs de oostoever richting Bonn en komen vanzelf langs de camping en Remagen op de andere oever. Vanaf de oostoever kun je de prachtige gebouwen op de westoever veel beter fotograferen. We hebben een selectie gemaakt want de oevers staan vol met mooie gebouwen

Ook komen we onder weg langs de Drachenfels met hoog er bovenop de ruïne van de Drachenburch. Een oude sage vertelt het verhaal van Sigfried een held die rond 400 na christus op de Drachenfels de draak heeft gedood. Hij smeerde zijn hele lichaam in met drakenbloed waardoor hij onoverwinnelijk werd. Jammer genoeg was hij één plekje vergeten en dat werd uiteindelijk zijn dood.

Bij Koningswinter nemen we weer een pont die ons weer aan de westoever afzet. We fietsen weer terug richting Remagen. Dat het vandaag zondag is maakt voor het aantal schepen op de Rijn geen verschil. Ook vandaag varen ze af en aan.

Morgen keren we terug in Nederland waar we bij Well een kleine camping hebben gevonden.

Bis morgen