Vanmorgen op tijd vertrokken uit Remagen. We hebben ons de afgelopen dagen prima vermaakt aan de oevers van de Rijn en de kans is dan ook groot dat we in de toekomst de Rijn wel vaker aandoen tijdens onze omzwervingen.

De route naar Well blijkt toch nog 177 kilometer te zijn. Gelukkig dit keer maar één keer wegwerkzaamheden en geen ongelukken onderweg. Nog even de boodschappen doen en vervolgens arriveren we om half één bij de camping waar we worden opgewacht door de vriendelijke beheerster. Een geschikte plek is snel gevonden en het installeren van de camper is routine. Van de beheerster ontvangen we ook een boekje met daarin drie fietsroutes op basis van knooppunten. Dat is voor deze middag alvast een goed idee en naar de lunch halen we dan ook de fietsen van de camper.

We kiezen voor route twee, het rondje Maasduinen . Als we vertrekken schijnt de zon en het is 24 graden. Wel staat er al een stevige westenwind. We kunnen de route dicht bij de camping oppikken en we rijden door een mooi gebied met heidevelden en bossen. Het terrein is glooiend en de fietspaden zijn over het algemeen goed begaanbaar.

In de buurt van Afferden komen we langs de ruïne van kasteel Blijenbeek. Het kasteel heeft een enorme geschiedenis en is twee keer het slachtoffer geworden tijdens een oorlog. Na het, door de geallieerden uitgevoerde, bombardement tijdens de 2e wereldoorlog is het jammer genoeg nooit meer herbouwd.

Na Afferden volgen we lange tijd de oever van de Maas. Anders dan bij de Rijn is er van de Maas maar weinig te zien. Landerijen en bomen onttrekken hem aan ons zicht. Dan moeten wij onze aandacht maar richten op de bloemenpracht langs de korenvelden.

De zon verdwijnt inmiddels steeds vaker achter de wolken en in de buurt van het Leukermeer voelen we de eerste druppels. Vanaf het Leukermeer fietsen we langs een verbindingskanaal en een grote sluis richting Reindersmeer. De lucht boven het Reindersmeer is behoorlijk donker en wij horen inmiddels de donder rommelen. Het wordt tijd om even stevig door te fietsen.

Net voor de bui zijn we weer bij de camper. We besluiten alvast om de geplande BBQ naar morgen te verplaatsen.

Houdoe