Als we uit bed komen regent het nog in Hasselt. Geen fijne start van de dag. Weer-online voorspelt beterschap, maar voorlopig is de lucht boven Hasselt nog behoorlijk grijs.

Vandaag is de laatste dag van het Euifeest en tegen half tien gaan we dan ook de stad in voor de optocht en vervolgens de braderie. De optocht is dit jaar indrukwekkend. Prachtige wagens met doordachte techniek en over actuele onderwerpen. Veel bewondering voor de mensen die ze gebouwd hebben. Daar is veel vrije tijd in geïnvesteerd. De braderie valt vervolgens flink tegen. Ieder jaar minder kramen, nauwelijks Hasselts eigen ondernemers en een weinig gevarieerd aanbod.

Na een bak kibbeling die dienst doet als lunch vertrekken wij iets na één uur richting Ommen. We hebben vooraf gereserveerd en betaald dus inchecken was snel klaar. Camping Ommerland is enorm groot. Wij staan op het veld “ommerbos”. Vanaf de camping zeker 500 meter rijden lang bungalows en kampeervelden. Uiteindelijk hebben we een heel mooie plek.

Eenmaal geïnstalleerd gaan we op zoek naar het openlucht theater waar we morgen het concert van Danny Vera bijwonen. Het theater blijkt direct achter de camping te liggen en we zien dat de voorbereidingen voor het concert al in volle gaan zijn. Bij het theater zien we pijltjes van twee wandelroutes. We besluiten op goed geluk dat we de blauwe route gaan volgen. Onderweg komen we vast een keer bij het startpunt en mocht het dan een heel lange route zijn kunnen we altijd nog onze eigen weg terug volgen.

Het wordt een mooie wandeling door een licht heuvelachtig bos. Dat de zon inmiddels de grijze lucht heeft verdreven help natuurlijk ook enorm. We lopen niet uitsluitend door bos. In Nederland bijna onvermijdelijke vennen en ook heidevelden zorgen voor afwisseling.

Het duurt even voor dat we het startpunt hebben gevonden. Daar blijkt dat we bezig zijn aan een wandeling van vijf kilometer. Vanaf het startpunt is het ook nog maar een paar honderd meter terug naar de camping. We belonen ons zelf voor de inspanning met een paar chouffjes op het terras.

Morgen gaan we de omgeving per fiets verkennen en natuurlijk ‘s-avonds naar het concert.

Tot morgen