Eerst maar eens even terug naar gisteravond. Het concert van Danny Vera in het openluchttheater in Ommen. Het theater is tegenwoordig een onderdeel van de camping. Voor ons op loopafstand. Lekker gemakkelijk. De aanvang van het concert was geplant op half negen. Wij dachten dat drie kwartier eerder wel vroeg genoeg zou zijn voor één van de beste plaatsen. Niets was minder waar. Toen wij aankwamen waren alle plaatsen voor het podium al lang bezet. Gelukkig vonden we iets naar de zijkant nog wel een plek met goed zicht op het podium.

Het concert was ronduit fantastisch. Niet onderbroken door enige pauze werd er zeker 2 uur en een kwartier gespeeld waarbij Rock en Roll achteloos werd afgewisseld met gevoelige ballades. Roller Coaster bleek het absolute hoogtepunt. Danny vertelde vooraf hoe het nummer is ontstaan. Het heeft betrekking op hem en zijn relatie met zijn moeder. De magnolia uit het lied staat ook in de tuin van zijn ouderlijk huis. Inmiddels zijn beide ouders overleden en woont hij nu in het huis. De magnolia bloeit altijd als zijn moeder jarig is. Na deze uitleg werd de uitvoering nog meer een kippenvel moment.

Vanmorgen maar weer iets langer blijven liggen. Met de camping is afgesproken dat wij niet voor de middag vertrekken, maar kunnen blijven tot vijf uur. Alle tijd voor nog een fietstocht. Het weer is er prima voor. Niet al te veel wind en een gul schijnende zon aan een bijna wolkeloze hemel. We fietsen vandaag eerst naar Ommen daarna vervolgens naar Arriën, Stegeren, Diffelen, Mariënberg en Beerze weer terug naar de camping. Onderweg kwamen we lang een wel heel mooi aangelegde vistrap. De reiger verraad dat er wel degelijk vis door zwemt. Op de camping nog even wat drinken, inpakken en weer naar huis. Nog een kleine week werken en dan dik twee weken met de camper door Nederland.

Tot dan