Afgelopen nacht hebben wij prima geslapen. Iets wat zeker niet opgaat voor veel andere campinggasten. Het heeft namelijk vannacht niet alleen hard geregend, maar onverwacht ook hard gewaaid. Wij blijven vaak lang op en kregen via internet nog mee dat het tijdens buien hard kon waaien aan de kust. Voor ons reden om de luifel nog even op te rollen. Niet iedereen had de weerswaarschuwing meegekregen met het gevolg dat er rond twee uur ‘s-nachts nog hard gewerkt werd in de stromende regen.

Gelukkig is er verder geen schade ontstaan en in de ochtend was de meeste regen verdwenen. Voor ons stond er een fietstocht op het programma. Vanaf de camping zijn we gefietst naar Bergen aan zee en vandaar door richting Hargen en Groet. Bij Hargen hebben we nog een strandwandeling gemaakt waarbij Sem ouderwets achter de meeuwen aan rende. Zo als altijd zonder resultaat. Vanaf Groet zijn we vervolgens via Bergen terug gereden naar Egmond aan zee en de camping.

Het was een geweldige tocht vandaag. Wat een prachtig afwisselend duinlandschap. We kwamen door bossen, over heidevelden en ook langs grote open velden. Natuurlijk waren er ook hoge zandduinen. Het was voortdurend klimmen en dalen maar over de goed onderhouden brede fietspaden was dat geen enkel probleem. We hebben 48 kilometer gefietst en ons geen moment verveeld. Een echte aanrader voor iedereen die hier in de buurt komt. Een goede indruk van wat we gezien hebben krijg je door het te laten zien. Daarom hieronder wat meer foto’s dan gebruikelijk.

Morgen gaan we richting Brummen. Er is daar een camping bij een forelvijver. Als er plek is maar eens proberen wat te vangen voor de BBQ.

Tot morgen