De dag begint droog en naar verwachting blijft dat zo tot aan de avond. Met 17 graden niet al te warm, maar voor buitenactiviteiten wel prima. We wachten eerst even op Han. Hij moet het chalet om 10 uur verlaten. We hebben met hem afgesproken dat hij dan naar ons toe komt en we gezamenlijk nog een stuk gaan wandelen.

Tegen half tien meldt Han zich al bij de camper. Na een kop koffie eerst een kilometer of vier op de fiets om uit te komen bij het gebied Oud Reems. Een natuurgebied waar zich veel groot wild en grote grazers ophouden. Van het grote wild zien we sporen van herten, reeën en wilde varkens. In levende lijve jammer genoeg alleen een ree. De wilde grazers laten zich wel zien. We zien paarden en grote langharige runderen.

Het landschap is afwisselend. Er zijn lange lanen met oude beuken, heidevelden en bossen. Ook is er nieuwe natuur. Delen die enkele jaren terug nog weides waren zijn nu aan het verwilderen en de eerste struiken worden ook zichtbaar. Dit alles onder echte Hollandse luchten.

Rond half een zijn we terug bij de fietsen. Op de terugweg lunchen we bij een cafetaria aan de bosrand. Het is inmiddels goed vertoeven op het terras. Terug op de camping nemen we afscheid van Han. Het is nog vroeg in de middag en wij besluiten nog een stuk te gaan fietsen. Bij het eerste knooppunt dat we tegenkomen stippelen we een route uit. We fietsen via Deelen, Hoenderloo en Otterlo een rondje om Park De Hoge Veluwe. Eenmaal terug gaan we al snel over tot het opruimen van de spullen buiten. De naderende regen is al voelbaar in de lucht. Het lukt net om alles voor de eerste druppels binnen te krijgen.

De voorspelling voor morgen is de hele dag regen. Wij hebben besloten om dan maar geen nieuwe plek op een camping te zoeken. We gaan de camper morgen weer voor ons huis parkeren. Dat betekend niet het einde van onze vakantie. Maandag en dinsdag staat er mooi weer op het programma en verzinnen we wel iets leuks om te doen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer.