Er werd ons regen voorspeld, maar voorspellingen komen niet altijd uit en als we opstaan is er geen druppel te zien. Eén van de eerste acties is het verplaatsen van onze perenhandel naar de Holtenerstraat. Ester en Gerben nemen de verkoop tijdelijk over. Daarna snel de laatste spullen in de camper, De fietsen achterop knopen en op naar het zuiden.

Als Zwolle net achter onze trekhaak uit het zicht verdwijnt komt de voorspelling toch uit. Het begint voorzichtig te regenen. De voorzichtigheid is snel over en de camper krijgt een flinke wasbeurt. Maar aan alles komt een einde en met Roermond nog op een afstand van 30 kilometer kunnen de ruitenwissers weer in de ruststand. Rond één uur zijn we op de camping. De camping ligt op een eiland in de Maas. Eigenlijk splitst de maas in twee stromen die ergens voorbij de camping weer bij elkaar komen. Wij vinden een plekje aan de oever van een grindgat dat in open verbinding staat met de Maas.

Installeren is zo klaar en daarna op naar de picknickbank voor de lunch. Bij een tankstation, voor te veel geld, gekochte wraps en een broodjes gehakt. Lekker is anders, maar het vult. Daarna op naar Roermond. Het eerste doel is een hengelsportzaak om aas voor het vissen te kopen. We parkeren onze fietsen op de markt in het centrum in de vooronderstelling dat de hengelsportzaak daar wel in de buurt zal zijn. Niets is minder waar. Het is nog een half uur lopen. Even flink doorstappen en als we terug zijn in het centrum is er nog genoeg tijd over om daar rond te kijken. Al snel komen we langs een gezellig terras en de daar bestelde koffie met kersenvlaai is een welkome compensatie voor de lunch.

Daarna verder op pad in het centrum. Het winkelaanbod verschild niet van wat je in de meeste steden aantreft. Alle grote ketens hebben ook een filiaal in Roermond. Wat wel de aandacht trekt zijn de statige oude gebouwen en de van fraaie torens voorziene kerken.

Tegen vijf uur zoeken we de fiets weer op en gaan we terug naar de camper. Niets te vroeg want bij aankomst begint het te miezeren. Er staat niet veel wind dus draaien we de luifel uit om een droge stalling voor de fietsen en de hondenkar te creëren. Na het avondeten is er nog voldoende tijd om met de hengels het water op te zoeken. De vis is niet direct heel enthousiast, maar een baarsje laat zich toch verschalken. Misschien morgen beter.

Voor morgen is de weersvoorspelling prima. Een groot deel van de dag droog en een temperatuur die kan oplopen naar 24 graden. Als dat zo blijft gaan we op de fiets naar “De Meinweg”. Een natuurgebied aan de andere kant van Roermond.

Houdoe