Vrijdagochtend kunnen we het rustig aan doen. Alle voorbereidingen zijn klaar en de koffers zijn gepakt. De enige taak die overblijft is ervoor te zorgen dat alles in de auto past. We vertrekken pas na de lunch en haast is niet nodig. We richten ons op de pont die volgens Harm om 15:00 vertrekt uit Den Helder. Het is bijzonder weer deze vrijdag. Het ene moment een felle zon. Het andere moment een zware (hagel)bui met heftige windstoten. We zijn ruim voor drie uur aanwezig en sluiten ons aan bij de lange rij van wachtenden. Blijkbaar gaan we niet alleen naar Texel vandaag. Al snel komen we er achter dat we ook niet om drie uur gaan. De boten uit Den Helder vertrekken op het halve uur. Dus wachten tot half vier. Het aan boord gaan verliep ook al niet helemaal soepel. Ergens ver voor ons liep het vast waardoor wij dik 20 minuten op een schuine helling geparkeerd stonden. Waarschijnlijk hebben ze ons al op laten rijden voordat de pont was gearriveerd. De overtocht verliep, ondanks de harde wind, heel vlot. Toch was het al donker voordat we bij ons huisje parkeerden. Tijd voor een biertje en verder een rustige avond bij de open haard.

Zaterdag eerst lekker lang uitgeslapen en daarna snel met Sem wandelen. We ontdekken in onze tuin en eigenlijk verder overal fazanten. Prachtig gekleurde mannetjes en goed gecamoufleerde vrouwtjes. Blijkbaar zijn er weinig jagers op het eiland. In de verte zien we fier in de wind boven de duinen de vuurtoren die vanaf de noordelijke punt zijn lichtsignalen rondzend.

Na de wandeling met Sem is het ontbijt gezien het tijdstip meer een brunch. Daarna op naar De Koog. We moeten nog wat inkopen doen en nemen vervolgens de tijd om het centrum te verkennen. Met slechts af en toe een klein buitje is het weer prima. Later op de middag wordt het alleen maar beter en als we op het strand aankomen schijnt regelmatig de zon. Het is heerlijk wandelen op het strand. Eerst tegen de wind in naar het noorden. De onstuimige zee laat haar hoge golven ver het strand op rollen en grote schuimvlokken racen gedreven door de wind over het vlakke strand. Dit is uitwaaien optima forma.

Sem is op het strand vergeten dat hij al oud is. Als een jonge hond rent hij als vanouds achter de schuimvlokken of een weggeworpen balletje aan.

Terug naar het zuiden waar de wolken en de zon zorgen voor schitterende panorama’s

Vanavond weer lekker in ons huisje bij de open haard. Morgen zien we wel wat we gaan doen. We laten ons leiden door het weer.

Tot morgen