Voor deze dag was de weerverwachting regen, regen en nog eens regen. We hebben gisteren besloten om voor veilig te gaan en voor vandaag staat dan ook de weekmarkt in Den Burg en het Juttermuseum op het programma. Eerst nog even aan het ontbijt. Er blijft een boterham over en we besluiten die voor de fazanten op het gazon achter te laten. Een foute gedachte. Een zwerm meeuwen lieten het brood onder luid gekrijs en geruzie binnen een paar seconden verdwijnen. Best leuk, maar niet voor de fazanten.

De markt in Den Burg is snel gevonden. Groots aangekondigd blijkt er een beperkt aantal kramen te zijn. Toch weten we onze boodschappentas goed te vullen met visroerbak, nootjes, wat lekkers voor Sem en boerenzuivel. We hebben nog tijd zat en kiezen ervoor om het centrum van Den Burg te verkennen. De voorspelde regen valt nog steeds niet.

In het centrum van Den Burg zijn bijna alle bekende winkelketens wel aanwezig. Daarnaast zijn er echter ook veel kleinere en best leuke winkeltjes te vinden en is er meer dan voldoende horeca . We kopen alvast wat cadeautjes voor jarigen.

Om bij onze auto auto te komen moeten we weer over de markt. Het is inmiddels al ruim na de middag en we besluiten bij de visboer, als lunch, maar lekkerbekjes te halen. Kan nog net voor het eind van de markt. Als we staan te genieten van onze vis komt de visboer met een aanbieding. Hij heeft nog tonijn over en die kunnen we voor een matsprijs overnemen. Natuurlijk veel te veel voor deze vakantie maar het aanbod is aantrekkelijk en de vriezer geduldig. Dus de komende tijd regelmatig tonijn op het menu.

Het Juttersmuseum bestaat uit verschillende gebouwen die vol staan met strandvondsten. Het is verwonderlijk wat er zoal aanspoelt op het strand. Er is ook een filmzaal waar een oude jutter, op vermakelijk wijze anekdotes uit de geschiedenis vertelt. Een van de gebouwen is volledig in teken van de veerdienst naar het vaste land. Een complete stuurhut van een veerpont is daar ook te zien. De Texelaren zijn bijzonder trots dat de veerdienst nog altijd een gezamenlijk bezit is van de bevolking van Texel. Het buitenterrein van het Museum maakt op sommige plekken een rommelige indruk. Al met al was het zeker een bezoek waard.

Terug naar ons huisje. Er is nog steeds geen regen gevallen. Morgen trekken we ons niets aan van de weersvoorspelling. We trekken de natuur in.

Tot morgen.