Uitslapen is deze week de standaard geworden en eerlijk gezegd het bevalt prima. Lekker rustig de dag opstarten en voldoende tijd voor het ontbijt. Er is zelfs elke ochtend tijd om de meeuwen te voeren. Daar is overigens niet veel tijd voor nodig. Van alle kanten vallen ze aan op het eten (en op elkaar).

Na het eten vertrekken we voor een wandeling. We lopen de Krimweg af richting het strand. Via het strand willen we naar de Slufter lopen. De slufter is een inham in de duinen waardoor het water bij vloed ver het land binnen stroomt. Bij westenwind kan zelf de hele sluftervallei onderlopen. Het heeft wat weg van het Zwin in Zeeuws Vlaanderen maar dan groter.

Als we bij het strand aankomen valt direct de parkeerplaats op. Door de vele regen staat deze voor circa de helft onder water. Om je fiets in de stalling te zetten zal je ook moeten waden. Gelukkig is het niet al te druk vandaag.

Als we op het strand zijn zien we dreigende donkere wolken boven de zee. Die komen snel aan land en we worden getrakteerd op een bui met neerslag die het midden houdt tussen hagel en sneeuw. De wind blaast het over het strand waar het achter randjes ophoopt. Af en toe komt de zon tussen de wolken door. De onstuimige zee de door de zon verlichte toppen van de golven met daarboven de donkergrijze wolken vormen samen prachtige vergezichten. Als kers op de taart verschijnen er ook nog wat schepen aan de horizon.

Aangekomen worden we begroet door een zwerm meeuwen die in grote getale aanwezig zijn. Het is eb geweest en het water begint op te komen. Intussen stroomt er nog wel veel water door een brede geul richting zee. Het is mooi om te zien hoe er een soort van branding ontstaat waar het binnenkomende zeewater botst mee het uitstromende water.

We lopen over een zandvlakte met veel kuilen langs de geul het binnenland in. Leuk om te zien dat bij elke kuil waar water in is blijven staan pootafdrukken van de meeuwen staan. Er is geen garnaal of krabbetje meer te vinden.

We verlaten het gele zand en lopen langs de duinen terug richting de Krimweg. Er is een zandpad maar dat staat op veel plekken volledig onder water. Dwars door de struiken vinden of zoeken we sluiproutes om onze weg te vervolgen. Volgens ons heeft Texel de laatste maanden wel genoeg regen mogen ontvangen.

Vanavond uit eten geweest in De Koog. Samen genoten van een Argentijnse vleesschotel. Een kilo diverse soorten vlees van de grill voor twee personen. Dat wordt uitbuiken vanavond.

Tot morgen